Бивш вицепремиер направи мрачна прогноза за влизането ни в Шенген.Надявам

...
Бивш вицепремиер направи мрачна прогноза за влизането ни в Шенген.Надявам
Коментари Харесай

Плугчиева: Няма да станем пълноправен член на Шенген до края на тази година

Бивш вицепремиер направи мрачна прогноза за влизането ни в Шенген.

Надявам се да има позитивен резултат от този непълен Шенген, само че значимото за нас остава цялостното влизане в Шенген, и по сухпопътна граница, тъй като това е казусът пред България. Това сподели в предаването " Още от деня по Българска национална телевизия някогашният вицепремиер по еврофондовете Меглена Плугчиева.

Към България и Румъния изненадващо са наложени спомагателни пет условия, които включват усилване на контрола по границата с Турция, Сърбия и Румъния, изпращане на европейски контролни органи по нашите летища и непредвидени контролни инспекции за наши жители, кацащи в Австрия. Освен това - според Дъблинските съглашения има изискване за по-бърза обработка на документите на експулсираните мигранти от страните членки на Шенген. Това значи, че ние ще бъдем да задължени да приемем тези мигранти и да ги настаняваме в наши центрове, съобщи Плугчиева.

Обществото има потребност от ясна информация по тематиката, с цел да няма спекулации. Няма задоволително изясненост какво сме подписали, какви задължения сме поели, с цел да бъдат жителите спокойни, добави тя, написа novini.bg.

В отговор на въпрос някогашният вицепремиер означи, че не е последовател на контрамерки против Австрия (която блокира пълноправното участие на България в Шенген – б. ред.), каквото предложение беше направено от българския бизнес.

Според нея решението да се търси с разговор, който обаче да е своевременен.

Бизнесът ни има право да реагира. Политиците ни би трябвало да реагират и да се откри решение за проблемите на българския бизнес, акцентира Меглена Плугчиева.

Тя предвижда, че България няма стане пълноправна членка на Шенгенското пространство до края на 2024 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР