Бивш външнополитически съветник на предизборната кампания на Доналд Тръмп се

...
Бивш външнополитически съветник на предизборната кампания на Доналд Тръмп се
Коментари Харесай

Съветник на Тръмп: Излъгах ФБР за Русия

Бивш външнополитически консултант на предизборната акция на Доналд Тръмп се е признал за отговорен по обвиняването в неистина пред ФБР за контактите си с Русия, съобщи CNN.

Работейки за акцията, Джордж Пападопулос се е срещнал с неназован задграничен професор, който имал връзки с съветското държавно управление, търсейки информация, която би могла да навреди на съперничката на Тръмп от Демократическата партия Хилари Клинтън.

Това сочат материали от следствието, ръководено от специфичния прокурор Робърт Мълър, назначен от министерството на правораздаването.

Мълър проверява изказванията за интервенция на Русия в президентската акция в Съединени американски щати през 2016 година Пападопулос признал на 5 октомври пред проверяващия екип на Мълър, че е лъгал в показанията пред ФБР по кое време е имал срещи с руснаците, излиза наяве от оповестеното обвиняване.



Според ФБР юристът от Чикаго е употребявал връзките си с професора и с неназована рускиня в опит да провежда срещи сред хора от акцията и чиновници на Кремъл.

В показанията пред ФБР малко след встъпването на републиканеца в служба на 20 януари т.г. Пападопулос споделил, че се е срещал с професора още преди да се включи в предизборния екип на бъдещия президент предходната година.



Според следствието на Мълър обаче той се е срещнал с него откакто почнал да работи за акцията на Тръмп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР