Бивш служител на една от най-големите криптоборси - Coinbase, се

...
Бивш служител на една от най-големите криптоборси - Coinbase, се
Коментари Харесай

Светът на криптовалутите чу първото признание за търговия с вътрешни данни

Бивш чиновник на една от най-големите криптоборси - Coinbase, се призна за отговорен по две обвинявания в скрит план за осъществяване на машинация по електронен път.   Според американската прокуратура това хвърля нова светлина върху " първото дело за търговия с вътрешна информация за криптовалути ", оповестява The Wall Street Journal (WSJ).   32-годишният Ишан Уахи е признал пред окръжния арбитър на Съединени американски щати Лорета Преска, че е заговорничил с други лица за нелегално заграбване на скъпа поверителна информация, която е придобил по време на работата си в Coinbase. Заедно с неговия брат Нихил Уахи и още един негов помощник той е употребявал тази информация, с цел да подписва печеливши покупко-продажби, излиза наяве от показанията, представени от изданието.   " Много скърбя за това, което направих ", декларира още той пред федералния съд в Манхатън, само че каква ще е присъдата му ще стане ясно чак на 10 май.  Засега упованията са тя да бъде ефикасен затвор в границите на 37-46 месеца.  

Деймиън Уилямс, прокурор на Южния окръг на Ню Йорк, разяснява, че Уахи е първият вътрешен човек, който признава виновността си по дело за търговия с вътрешна информация, обвързвано с пазарите на криптовалути. 
  " Независимо дали това се случва на пазарите на акции или на пазарите на криптовалути, кражбата на поверителна бизнес информация за персонална облага или облагодетелстване на трети лица е съществено федерално закононарушение ", безапелационен е прокурорът.   Ишан Уахи е работил в екипа за листване на активи на Coinbase, като е употребявал позицията си, с цел да даде информация, обвързвана с имената на цифровите токени, които валутната борса е възнамерявала да показва, на брат си.    Миналото лято против групата бяха повдигнати обвинявания, че е осъществила противозаконни облаги за над 1,5 млн. $, напомня WSJ.  Въпреки че Ишан Уахи се е признал за отговорен, той продължава да се бори с гражданския иск за търговия с вътрешна информация, подаден от Комисията по скъпите бумаги и тържищата.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР