Бивш шеф на ЦРУ Р. Джеймс Улси и високопоставен разузнавач

...
Бивш шеф на ЦРУ Р. Джеймс Улси и високопоставен разузнавач
Коментари Харесай

Бивш шеф на ЦРУ с нова теория за убийството на Кенеди - виновен е Хрушчов

Бивш началник на Централно разузнавателно управление на САЩ Р. Джеймс Улси и почитан шпионин от комунистическа Румъния генерал-лейтенант Йон Михай Пачепа показват нова доктрина за убийството на президента на Съединени американски щати Джон Ф. Кенеди . Нова книга, твърди, че Лий Харви Осуалд ​​е инструктиран от руския водач Никита Хрушчов да убие Кенеди, написа " Индипендънт ".

Според изказванията, по-късно Съюз на съветските социалистически републики се отказали от убийството, само че Осуалд ​​не желал да се откаже и е извършил проекта , както е планувано в началото.

Улси е някогашен шеф на централното разузнаване, управлява Централно разузнавателно управление на САЩ от 1993 до 1995 година, а Пачепа е някогашен началник на румънското разузнаване , получил политическо леговище в Съединени американски щати през 1978 година и умрял по-рано този месец.

Според създателите Съюз на съветските социалистически републики вербували Осуалд ​​през 1957 година, когато е бил американски морски пехотинец , служил в Япония , и те настояват, че през 1962 година той е инструктиран , евентуално от самия Хрушчов, да стартира подготовка за убийството на президента Кенеди.

Допълват обаче, че сред юни 1962 година и април 1963 година Съюз на съветските социалистически републики трансформирали мнението си и отменили задачата , откакто " разбрали, че безумните хрумвания на Хрушчов водят до ужасна известност за страната ".

Но " даже откакто Комитет за Държавна сигурност (на СССР) заповяда на Осуалд ​​да се отдръпна, Осуалд ​​упорито продължава с това, което счита за персонална задача, предоставена му от неговия воин Хрушчов. Осуалд знаеше, че Никита Хрушчов, водачът на парадайса и новия дом на Осуалд, Съветския съюз, му бе поверил тази задача и бе убеден, че може да я извърши ", пишат създателите.

Двамата създатели не оферират доказателства за заповед за ликвидиране или за заповед за смяна на курса. Те споделят, че всички доказателства се съдържат в 26-томен отчет на Комисията на Уорън , само че че огромна част от него е " шифрована ".

" Декодирани, тези доказателства потвърждават, че килърът на Джон Ф Кенеди, Лий Харви Осуалд, е имал незаконна среща в Мексико Сити със своя руски офицер, другарят Костин ", пишат създателите, " който... принадлежи към отдел 13 на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) за атентати в чужбина ".

Те също по този начин оферират доказателства за среща на Осуалд ​​с сътрудници на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и други мерки за него и фамилията му да замине в Съветския съюз след задачата, постоянно под формата на писма .

Докладът на комисията на Уорън по случая с убийството на Кенеди постановява, че " няма доказателства, че Лий Харви Осуалд ​​или Джак Руби са били част от някаква интрига, вътрешна или непозната ".

Конспиративните теории към убийството на президента Кенеди остават преобладаващи след гибелта му през 1963 година, като мнозина отхвърлят да повярват на формалния роман, че Осуалд ​​е работил самичък.
 Архивите приказват - убийството на Кенеди и тайните интервенции на Централно разузнавателно управление на САЩ онлайн
Архивите приказват - убийството на Кенеди и тайните интервенции на Централно разузнавателно управление на САЩ

88% от документите са разсекретени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР