Бивш шеф на ДАНС, депутати, полицаи и банкери бяха на

...
Бивш шеф на ДАНС, депутати, полицаи и банкери бяха на
Коментари Харесай

Депутати, полицаи и банкери се сбогуваха с ген. Гоцев

Бивш началник на ДАНС, депутати, служители на реда и банкери бяха на поклонението на ген. Любен Гоцев. Той издъхна в дома си на 90-годишна възраст предходната седмица. 

Ген. Любен Гоцев беше политически и държавен деятел, посланик и шпионин от кариерата. Преди измененията в България Любен Гоцев е заместник- шеф на Първо основно ръководство на Държавна сигурност. Член е на Българска комунистическа партия, а по-късно и на Българска социалистическа партия.

Ген. Гоцев оглавява предизборния щаб на Българска социалистическа партия на първите демократични избори за Велико Народно заседание през 1990 година и е определен за народен представител. Той е заместник-външен министър от 1982 до 1989 година, а след демократичните промени за няколко месеца и външен министър във второто държавно управление на премиера Андрей Луканов. За малко е и дипломат в Нидерландия.

В десетилетията, след края на политическата му кариера, името на Гоцев беше свързвано с компания от някогашни разузнавачи, нашумели предприемачи и политици, които постоянно се събираха в софийския ресторант " Монтерей ". Любен Гоцев беше апетитен за неофициалния водач на този кръг от хора, измежду които предприемачът и един от основателите на групировката СИК, Младен Михалев – Маджо и различен външен министър от недалечното минало - Виктор Вълков. Смесицата от хора на някогашните специфични служби, сегашни политици и представители на едрия бизнес сътвори на кръга " Монтерей " популярност на хора, които дърпат конците в политиката и стопанската система на страната от масата и белите покривки. За NOVA преди няколко години Виктор Вълков разяснява, че силата на този кръг е мощно пресилена.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР