Бивш президент на Иран Мохамад Хатами заяви, че управляващите трябва

...
Бивш президент на Иран Мохамад Хатами заяви, че управляващите трябва
Коментари Харесай

Бивш президент на Иран: Управляващите трябва да се вслушат в исканията на протестиращите

Бивш президент на Иран Мохамад Хатами съобщи, че ръководещите би трябвало да се вслушат в настояванията на протестиращите преди да е станало прекомерно късно. 
Прочетете още
79-годишният Хатами сподели, че красивият девиз - „ жена, живот, независимост “ демонстрира, че иранското общество се движи към по-добро бъдеще.

Той също по този начин подлага на критика арестите на студенти при репресиите на силите за сигурност.

Коментарите идват в изказване във връзка Деня на студента в сряда.

Студентите бяха в челните редици на безредиците, които започнаха в средата на септември след гибелта в ареста на Махса Амини, 22-годишна жена, която беше арестувана от полицията за морал за хипотетично носене на хиджаб или кърпа " погрешно ".

Протестите, ръководени от дами, се разпространиха допълнително от 150 града и 140 университета във всичките 31 провинции на страната и се считат за едно от най-сериозните провокации пред Ислямската република след революцията от 1979 година

Ръководството на Иран, в това число президент Ебрахим Раиси, ги показа като " протести ", подстрекавани от външните врагове на страната, и подреди на силите за сигурност да " се оправят уверено " с тях.

Досега минимум 473 протестиращи са били убити и 18 215 са били арестувани, в това число 586 студенти, съгласно осведомителната организация на деятелите за правата на индивида (HRANA). Той също по този начин заяви за гибелта на 61 чиновници на сигурността.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР