Бивш премиер на руски нефтодобивен регион е прегазен на улицатаБившият

...
Бивш премиер на руски нефтодобивен регион е прегазен на улицатаБившият
Коментари Харесай

Поредна мистериозна смърт в Русия: прегазиха бившия премиер на Дагестан

Бивш министър председател на съветски нефтодобивен район е прегазен на улицата

Бившият министър председател на богат на нефт съветски район почина, откакто беше блъснат от кола, до момента в който пресичаше улица, оповестява Daily Mail.

61-годишният Магомед Абдулаев, непосредствен на някогашния съветски президент Дмитрий Медведев, беше приет в болница, само че издъхна от тежки пострадвания в град Махачкала на Каспийско море.

Украйна незабавно загатна, че това е последната в поредност от мистериозни смъртни случаи в Русия през миналата година, откакто стартира войната в Украйна.

Абдулаев, също някогашен ректор на Дагестанския държавен педагогичен университет, пресичал улица " Магомед Гаджиев “, когато бил блъснат от автомобил Нива.

Съобщава се, че водачът е на 55 години, само че не се оповестява дали е бил арестуван или задържан.

Пешеходецът Абдулаев е пресичал пътя на неразрешено място, гласят отчетите.

Той беше министър председател на богатия на нефт район Дагестан от 2010 до 2013 година и беше назначен, когато Медведев беше президент на Русия.

Медведев - непосредствен съдружник на Путин и враждебен блогър за войната в Украйна - го е познавал откогато са били студенти в Санкт Петербургския държавен университет, настояват източници на изданието.

57-годишният Медведев сега е заместител на Путин в Съвета за сигурност на Русия и е именуван негов непосредствен политически съдружник, оглавявайки неговата партия " Единна Русия ".

Русия е наранена от редица " подозрителни “ смъртни случаи – доста от които са свързани с енергийния бранш – след ескалирането на напрежението преди нашествието на Путин в Украйна през февруари 2022 година

Богатият политик Николай Петрунин - прочут още като съветския " Gas Wonderkid " - беше единствено на 47 години и беше в кома от месец, когато умря през октомври.

Съобщава се, че мултимилионерът, татко на три деца, някогашен върховен изпълнителен шеф в газовата промишленост, е умрял от затруднения, свързани с тежък Covid. Той беше заместник-председател на авторитетната енергийна комисия на съветския парламент и правилен на Путин, и " политическо протеже “, отбелязва Daily Mail.

Неговият бизнес изграждаше газопроводи за огромни съветски енергийни оператори и той имаше връзки с газовия колос на Кремъл Газпром - който в този момент лишава Запада от съветски доставки поради войната – както и Роснефт.

На 1 септември петролният магнат Равил Маганов, на 67 години, падна от прозореца на шестия етаж на московска болница.

В един отчет се споделя, че ръководителят на Лукойл – втората по величина петролна компания в Русия – е бил " обичай “, преди да бъде " изхвърлен от прозореца “, само че това не е доказано публично, написа изданието.

В началото, компанията му изрази съпротива против войната в Украйна.

Странно, само че Путин дойде в елитната Централна клинична болница доста скоро откакто тялото на Маганов беше намерено, с цел да отдаде последна респект на последния руски водач Михаил Горбачов, който също умря в болничното заведение.

През юли 61-годишният Юрий Воронов, началник на транспортна и логистична компания, обвързвана с Газпром, беше открит мъртъв в плувния си басейн, а негов другар, който е топ криминолог, предизвести за нечестна игра.

Още два смъртни случая на свързани с Газпром ръководители бяха обявени в елитни домове покрай Санкт Петербург на фона на съмнения, че очевидните самоубийства може да са били убийства.

61-годишният Александър Тюлаков, почитан финансов чиновник и началник по сигурността на Газпром на равнище заместител общоприет шеф, беше открит мъртъв от любовницата си ден след началото на войната в Украйна през февруари.

Той е открит обесен в дома си, който се прави оценка на 600 хиляди евро.

И въпреки всичко в отчетите е маркирано, че той е бил грубо обичай малко преди да " отнеме живота си “, което води до спекулации, че е бил под мощен напън.

В същия първокласен жилищен комплекс от затворен вид " Ленински " в Ленинградска област три седмици по-рано 60-годишният Леонид Шулман, началник на превоза в " Газпром инвест ", беше открит мъртъв с голям брой прободни рани в локва кръв на пода на банята си.

43-годишният милиардер Александър Суботин, също обвързван с енергийния колос Лукойл, където беше топ управител, беше открит мъртъв през май, откакто " одобри съвет от шамани “.

Една от теориите е, че Суботин, който също е притежател на корабна компания, е бил токсичен от отрова на крастава жаба, предизвикваща сърдечен удар.

През априлВладислав Аваев, 51, някогашен чиновник в Кремъл, се самоубива, откакто убива брачната половинка си Елена, 47, и 13-годишната си щерка.

Той имаше връзки на високо равнище с водещата съветска финансова институция Газпромбанк.

Приятели оспориха известията, че той е направил убийствата, откакто брачната половинка му признала, че е бременна от техния водач.

Няколко дни по-късно мултимилионерът Сергей Протосеня, 55, беше открит обесен в Испания, откакто убива с секира брачната половинка си Наталия, 53, и щерка им Мария, която е тийнейджърка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР