Бивш полицейски служител e част от престъпна група, която прекарва

...
Бивш полицейски служител e част от престъпна група, която прекарва
Коментари Харесай

30-годишна жена и бивш полицай в схема за трафик на чужденци

Бивш полицейски чиновник e част от незаконна група, която прекарва мигранти по автомагистрала " Тракия ", оповестява Българска национална телевизия.

Бежанците били придвижвани с автомобил със сирена.

Каналът за трафик на хора е управителен от 30-годишна жена. Късно нощес на автомагистралата при спецакция бяха задържани шестима българи и петима чужденци от арабски генезис. Сред арестуваните няма настоящи чиновници на Министерство на вътрешните работи. Операцията, извършена от пловдивски криминалисти, е подготвяна два месеца.

Бежанците трябвало да бъдат превозени от българо-турската граница до София. За задачата групата употребила четири автомобила. Първия бил пилотен и се движел 10 минути преди останалите. В конвоя зад него пътували двама сирийски жители с документи за идентичност и още трима иракчани.

Автомобилите, ръководени от 50-годишния Николай от София и Любомир от Костинброд, били спрени за инспекция. В единия от тях имало конфигурирана и звуково-светлинна система, каквато се употребява в Националната работа за защита.

С нея Николай, който е някогашен полицейски чиновник, се опитал да се изплъзне от инспекцията на криминалистите.

На автомагистралата край Пловдив 40 минути по-късно е задържана и организаторката на канала - Калина И. от Хасково. Тя пътувала с още трима души, които по думите на районния прокурор Гергана Мутафова не са взели участие в незаконната група. Арестувани са обаче пътуващите в пилотната кола - Камен В. на 36 години от Костинброд, Делян Н. 31 години от Бургас и Анелия Г. 30 години от Костинброд.

По първични данни мигрантите са платили сред 500 и 1000 евро с цел да преминат от Турция в България. Дезориентирани са и не могат да посочат къде тъкмо са пресекли границата.

Наказанието, което заплашва арестуваните трафиканти е от 1 до 6 години затвор и санкция от 5 до 20 хиляди лв.. А петимата бежанци след привършване на следствието ще бъдат настанени в спешния център в Харманли.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР