Бивш полицай, който е ръководил първоначалната реакция при бомбения атентат

...
Бивш полицай, който е ръководил първоначалната реакция при бомбения атентат
Коментари Харесай

Без наказателни обвинения за полицай, ръководил полицейската реакция при бомбата в Манчестър Арена

Бивш служител на реда, който е управлявал първичната реакция при бомбения атентат в Манчестър Арена, няма да бъде изправен пред наказателни обвинявания за изказвания, които е направил по време на обзор на нападението, само че ще ще бъде изправен пред дисциплинарно чуване.

Пенсионираният основен контрольор на полицията в Голям Манчестър Дейл Секстън ще бъде изправен пред вътрешно произвеждане, което ще реши дали е нарушил стандартите за професионално държание.

Той сподели на общественото следствие на нахлуване през 2017 година, че той е взел съзнателно решение да не споделя на други служби за незабавна помощ, че е оповестил интервенция Платон, националното име за справяне с мародерски терористични офанзиви с огнестрелно оръжие, тъй като се притесняваше, че това ще задържи екипите на колата за спешна помощ и пожарната.

Въпреки това, той не загатна, че опонира на протокола и пази декларацията в загадка от партньорските служби, когато беше интервюиран през 2018 година като част от отчета Kerslake, самостоятелен обзор...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР