Бивш пехотинец от Британската армия преподава на българите уроци по

...
Бивш пехотинец от Британската армия преподава на българите уроци по
Коментари Харесай

Бивш пехотинец от Британската армия обучава хора как да реагират при атентат

Бивш пехотинец от Британската войска преподава на българите уроци по антитероризъм. Той отива там, където другите не могат. Не гледа по малкия екран ужасите на войната, а ги претърпява. Понякога e на ръка разстояние от кола-бомба и свистящи патрони.

"Има хора, които обичат войната. Аз не съм от тях, само че не е като във филмите. За страдание, Холивуд изкривява военните спорове. Сега, когато не съм в армията, изучавам артисти по какъв начин да изиграят същински бойци ", сподели пред камерата на "Събуди се " някогашният боен специалист по антитероризъм Саймън Фийк.

Любовта към армията и дългът към родината са наследствена традиция. "Израснах в семейство на военни. Роден съм в Германия и живяхме там, до момента в който навърших 10 и се върнахме във Англия, с цел да потегли на учебно заведение. Дете съм на Студената война. По това време България беше врагът. Армията е в кръвта ми, само че самичък взех решение да стана боец. Не поради татко ми ", сподели oще Фийк.

Саймън е някогашен пехотинец. Бил e на задачи в Косово, Ирак, Германия, Кипър. "В България ние, англичаните, сме известни с шегите си. В армията хуморът е още по-труден за преглъщане. Приятелите ми отвън армията не го схващат. Хората си мислят, че бойците непрекъснато стрелят и вървят на задачи, само че не е по този начин. През множеството време чистиш оръжията. Честно - 90% е досада, а 10% - борби с неприятните и адреналин ", съобщи някогашният боен специалист по антитероризъм.

Извън шегите, задачите зад граница в размирни страни като Ирак и Афганистан са същински стрес и тест по оцеляване. Залогът е човешкият живот.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР