Бивш офицер от германската армия е обвинен в шпионаж в

...
Бивш офицер от германската армия е обвинен в шпионаж в
Коментари Харесай

Бивш германски офицер е обвинен в шпионаж в полза на Русия

Бивш офицер от немската войска е упрекнат в шпионаж в интерес на Русия. На днешното съвещание на съда в Дюселдорф той отхвърли тежките обвинявания, които му бяха повдигнати, че бил сътрудник на съветското военно разузнаване, съобщи ДПА.

Макар и мъжът фактически да е предавал информация, тя " не е била толкоз скъпа, колкото се твърди ", сподели юристът на 65-годишния офицер от запаса. Той съобщи, че обвиненият не е работил като скришен сътрудник и че би трябвало да бъде приет за почтен. " От негова позиция това е било задача в интерес на мира ", сподели юристът и добави, че клиентът му е бил воден от благородни подбуди и е желал да усъвършенства връзките сред Германия и Русия.

Според прокуратурата обвиненият през 2014 година е почнал да дава сведения на Главното разследващо ръководство (ГРУ) на Русия. Заплашват го до 10 години затвор за шпионаж. Прокуратурата счита, че закононарушението е провокирано от благосклонностите на обвинения към Русия. Той бил оголен, откакто почнали да го канят на публични съветски събития, като да вземем за пример Московската конференция по сигурността. Германското военно контраразузнаване е разкрило активността му през 2018 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР