Бивш офицер от ареста в Джорджия е изправен пред федерално обвинение за прекомерна сила върху задържана жена

...
Бивш офицер от ареста в Джорджия беше обвинен във вторник
Коментари Харесай

Бивш офицер от ареста в Джорджия беше обвинен във вторник по едно федерално обвинение за използване на прекомерна сила върху задържана жена, идентифицирана само като C.B., в затвора Fulton County North Annex в Алфарета, Джорджия.

В обвинителния акт се твърди, че офицерът от ареста на окръг Фултън Моник Кларк „умишлено е лишил C.B. от правото... да бъде освободен от неразумно използване на сила от страна на служител на реда. По-конкретно, Моник Кларк, без правно основание, използва ръцете си, за да удуши C.B., докато C.B. е бил с белезници. От престъплението е причинена телесна повреда на Ц.Б.” по време на инцидент през юни.

Според доклад за инцидент от полицията в Alpharetta, C.B. е арестуван по обвинения в престъпно посегателство и публично пиянство. C.B. не съдействаше и използваше ругатни. В доклада се допълва, че Ц. Б. е седнала и когато й е казано да стане, но тя е отказала.

Тогава полицаите успяха да я изправят и „Моник Кларк сграбчи задната част на врата на C.B. с дясната си ръка, след което сграбчи предната част на врата й с лявата си ръка. След това Кларк очевидно упражни натиск и каза: „Задушавам се, държа лицето ти или губя дъх.“ След няколко секунди от това той отпусна хватката си и [C.B.] падна на пода с очевидно полусъзнание.“ След това C.B. беше „транспортирана до болница North Fulton за лечение поради очевидното удушаване, което е получила от заместника.“

Кларк също е изправен пред държавни обвинения. Отделът на шерифа на окръг Фултън казва, че Кларк е обвинен в едно обвинение за нападение при утежнени обстоятелства, едно обвинение за нарушаване на клетва от държавен служител и едно престъпление за безразсъдно поведение, според съобщение за пресата на отдела.

Шериф Патрик Лабат нарече действията на Кларк "незащитими". Той добави: „Да си служител в ареста е трудна работа, но дори при предизвикателни обстоятелства няма абсолютно никакво извинение за поведението, довело до този арест.“

Кларк, който беше в отдела от 2016 г., беше уволнен.

CNN се допита до прокуратурата на САЩ в Атланта относно бъдещи явявания в съда. CNN не успя да се свърже с Кларк за коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР