Бивш миньор в рудник „Трояново 3“ на комплекса „Марица изток“

...
Бивш миньор в рудник „Трояново 3“ на комплекса „Марица изток“
Коментари Харесай

Бивш миньор се барикадира в дома си, въоръжен до зъби и стана страшно

Бивш миньор в рудник „ Трояново 3 “ на комплекса „ Марица изток “ попадна за непрекъснато в ареста след отвод да напусне дома си, където се барикадирал с оръжие в ръка и декларирал подготвеност да стреля против служителите на реда, написа "Монитор ".

Инцидентът с 65-годишният Иван Райков е станал по здрач на 1 август след сигнал до кмета на гълъбовското село Обручище за нанесен нечовечен побой над 9-годишно момченце.

Свидетели твърдели, че очевидно несъответстващият им съселянин ритал като футболна топка пищящото дете, единствено по случайност хлапето се разминало без потрошени кости, описа кметът Станислав Габровски.

При идването на двама униформени чиновници на Министерство на вътрешните работи Райков се заключил в дома си и декларирал, че жив няма да го заловен.

Близо два часа траяли договарянията до момента в който най-сетне пенсионерът решил да се съобщи, при опит да му бъдат сложени белезници обаче още веднъж станал нападателен и се наложило използването на помощни средства.

В понеделник с разпореждане на наблюдаващия формираното досъдебно произвеждане областен прокурор е бил изработен обиск в жилището на арестувания, оказало се че в стаята, където се укрил Райков, има заредена с патрон в цевта съветска винтовка и още три боеприпаса в патроника. Пак там имало въздушна пушка, пет ракети за газово оръжие и дузина патрони 9-и диаметър.

„ Бедна ми е фантазията какво щеше да се случи, в случай че служителите на реда тръгнеха да нападат, никой не знаеше, че преди време Иван е лежал в ареста поради пукотевица с газов револвер по човек… “, разяснява селският властник.

По негови данни арестуваният в никакъв случай не е бил проведен ловджия, нямало данни да е страдал от психологични болести, занапред ще се обяснява какви са били претекстовете му да пребие свиреп малчугана и за какво се е въоръжил.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР