Бивш мениджър в компанията смята, че бъдещето е в облакаMicrosoft

...
Бивш мениджър в компанията смята, че бъдещето е в облакаMicrosoft
Коментари Харесай


Бивш мениджър в компанията смята, че бъдещето е в облака
Бивш управител в компанията счита, че бъдещето е в облака

Microsoft ще се развива по-добре без Windows и Office, твърди някогашен управител в компанията
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft би трябвало да отдели операционната система Windows и пакета Office к ато независим бизнес и да се концентрира върху по-нататъшното развиване на облачните услуги . Това съобщи в изявление за американска медия някогашният топ управител на компанията Бен Сливка.

„ Вероятно е вярно да заложите бъдещето си на облака ”, споделя Сливка, някогашен общоприет управител на един от бизнесите на Microsoft, в изявление за. Облачният бизнес на Microsoft реализира забележителен прогрес през последните години – Azure е главният съперник на водача на пазара на обществени облачни услуги Amazon Web Services.

Бен Сливка е миноритарен акционер в Microsoft – той има 100 акции от софтуерния колос, само че не би желал различията в компанията да попречат на по-нататъшния напредък на Azure. Като образец Сливка показва опита на Microsoft да пробие в мобилния бизнес, който коства на компанията големи разноски и се оказа проваляне в борбата с Apple и Гугъл.
още по темата
„ Хората, които управляваха Windows, сложиха разработчиците на мобилни операционни системи в тесни граници и мощно ограничиха това, което могат да създадат ”, разяснява Сливка. „ Microsoft рестартира мобилната си тактика три пъти. В последна сметка производителите и разработчиците на смарт телефони просто се отхвърлиха ”.

Но вероятно унищожаване на Windows и Office ще има негативно влияние върху приходите на компанията, отбелязва CNBC. Над една трета от всички доходи на Microsoft за третото тримесечие на фискалната 2021 година идват от продажби на Office, свързани с него облачни услуги (с изключение на Azure) и Windows.

Бенджамин (Бен) Сливка се причислява към Microsoft през 1985 година, когато в компанията работят към 800 чиновници. Той взе участие в сформирането на екип, който създава операционните системи OS/2, MS-DOS 6.0 и 6.2, Windows 95 и други Сливка също по този начин образува и управлява екипа за разработка на Internet Explorer, в частност от първа до трета версия на браузъра.

През 1999 година Бен напуща Microsoft и дружно със брачната половинка си Лиза се концентрира върху капиталови планове като ангел вложител. Двойката влага общо в 15 компании, свързани с био и галактически технологии, компютърен хардуер и програмен продукт.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР