Бивш мениджър на Credit Suisse твърди, че банката е била

...
Бивш мениджър на Credit Suisse твърди, че банката е била
Коментари Харесай

Нови разкрития: Бивш мениджър на Credit Suisse твърди, че са били наясно с далаверите на Брендо

Бивш управител на Credit Suisse твърди, че банката е била наясно, че милионите евро, които са постъпвали по сметките й от името на Евелин Банев – Бредно, са от наркотрафик.

Свидетелят по делото на към този момент наказаната банка остава неизвестен поради законите в Швейцария. Той обаче е катгоричен, че отделът, който е трябвало да следи за прането на пари, е бил наясно, че има нещо неправилно с преведените по сметката 146 млн. швейцарски франка.

Друг слжутител на банката към този момент е с обвиняване за присъединяване му в пране на пари с търсения от няколко държви Евелин Банев – Брендо. Втората по величина банка продължава да отхвърля обвиняванията.

От финансовата иституция са безапелационни, че няма нищо неправилно в извършвантите преводи. Банев се е представял като строите и парите, които е превждал, са били от облаги, свързани с хотелите му.

Само седмица по-рано от банката обясниха, че българските сметки, от които са идвали парите са били защитавани в загадка. Те не са имали визия, че парите идват от възможен наркотрафик и че Банев е бил разследван към този интервал за интернационално разпространяване на дрога.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР