Бивш медицински служител е признат за виновен за убийството на

...
Бивш медицински служител е признат за виновен за убийството на
Коментари Харесай

Жестоко! Санитар уби 85 пациенти, за да впечатли колегите си

 Бивш медицински чиновник е приет за отговорен за убийството на 85 пациенти в Германия.

Нилс Хьогел е работил в здравно заведение в северната част на страната и в интервала 1999-2005 година си е спретнал същински “пир ". Хьогел работил като здравна сестра в болничното заведение и съгласно проверяващите шест години е третирал пациентите си с съдбовни дози медикаменти.

Бившият здравен чиновник към този момент излежава доживотна присъда за две други убийства. Смята се, че Хьогел е най-бруталният палач в актуалната история на Германия.

Според прокуратурата медикът напълно съзнателно е отравял пациентите си, с цел да впечатли своите сътрудници. Това е вторият сходен случай, за който оповестяват международните медии. Преди към месец сходно дело се водеше и във Франция, където доктор редовно е отравял пациентите си, с цел да изтъкне уменията си пред другите чиновници в болничното заведение, в която работил.

Германската здравна сестра Нилс Хьогел бил овенчан с купата “Рабо реанимацията ", тъй като незабавно се впускал, с цел да окаже първа помощ на пациентите.

Германецът е упрекнат в убийството на 100 души, въпреки и управляващите да считат, че броят им е доста повече. Самият Хьогел признал за 55 от тях, само че прокуратурата в последна сметка го осъдила за 85 закононарушения.

По време на делото някогашният здравен чиновник се извинил за “ужасяващите си дейности " на околните на умрелите, изясняват от BBC.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР