Бивш лидер на гангстерска банда, обвинен в убийство в рамките

...
Бивш лидер на гангстерска банда, обвинен в убийство в рамките
Коментари Харесай

Обвиняемият за убийството на Тупак Шакур пледира невинен

Бивш водач на гангстерска тайфа, упрекнат в ликвидиране в границите на следствието на гибелта на хип-хоп легендата Тупак Шакур преди 27 години, пледира почтен пред съд в Лас Вегас, предадоха Агенция Франс Прес и Асошиейтед прес.

The man accused of killing Tupac Shakur in 1996 is expected to plead not guilty Thursday to murder.
— WBTV News (@WBTV_News)
Дуейн Дейвис, прочут като Кийфи Ди, беше упрекнат в убийството през септември, макар че не е държал оръжието по време на закононарушението, осъществено на 7 септември 1996 година

Бившият водач на лосанджелиска улична тайфа, който към този момент е на 60 години, от дълго време призна за присъединяване си в убийството на Тупак Шакур. Музикантът умря на 25 години, откакто по него беше стреляно от автомобил в Лас Вегас.

По-специално, Дейвис се похвали, че е " командвал " интервенцията за убийството на Тупак и на рапъра Марион " Сюдж " Найт, началник на лейбъла " Дет роу рекърдс " (Death Row Records), като възмездие за нахлуване над племенника му. 

The man accused of killing Tupac Shakur in an orchestrated drive-by shooting finally got his day in court: and
explains.
— Shomari Stone (@shomaristone)
Но когато се яви в съда в Лас Вегас в четвъртък, 2 ноември, Дейвис пледира " почтен " по обвиняването в ликвидиране.

Според законите на щата Невада всеки, който предизвиква или взе участие в ликвидиране, даже индиректно, може да бъде упрекнат в закононарушение, отбелязва Агенция Франс Прес.

Тупак Шакур, прочут с шлагерите си " Dear Mama ", " California Love " и " Changes ", беше огромна звезда в рап музиката по време на убийството си.

Той беше част от лейбъла " Дет роу рекърдс ", обвързван по това време с лосанджелиската тайфа Mob Piru, която води война с гангстерите на Дуейн Дейвис.

Миналият месец прокурорите обясниха, че от дълго време са имали съмнения, че Кийф Ди е обвързван с убийството, само че не е имало задоволително доказателства, с цел да му бъде повдигнато обвиняване.

Нещата стартират да се разплитат, когато Дейвис, последният оживял член на екипажа, който е бил в кадилака, от който е осъществена съдбовната пукотевица, разгласява автобиография и описа за убийството по малкия екран, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР