Бивш лидер на банда е обвинен в убийството през 1996

...
Бивш лидер на банда е обвинен в убийството през 1996
Коментари Харесай

Арестуваха мъж за убийството на Тупак Шакур през 1996 г.

Бивш водач на тайфа е упрекнат в убийството през 1996 година на рапъра Тупак Шакур в Лас Вегас, заяви американската прокуратура.


Неразрешеният в продължение на десетилетия случай завладя публичното въображение след гибелта на актьора, чиято грандиозна кариера беше прекратена на едвам 25-годишна възраст.

Дуейн " Keffe D " Дейвис беше упрекнат от огромно жури в Невада, сподели прокурорът Марк Ди Джакомо пред съда.

„ Презумпцията е, че той е виновен за убийството на Тупак Шакур и ще бъде приет за отговорен в ликвидиране с потребление на смъртоносно оръжие “, добави той.

Шакур, най-продаваният хип-хоп реализатор зад шлагери като " California Love ", беше убит при пукотевица от кола в Лас Вегас.

Шакур имаше къса, само че забележителна кариера, като бързо се издигна до " гангста рапър " и една от най-влиятелните фигури в хип-хопа, продавайки 75 милиона записи.

Той стана основна фигура в съперничеството, подбуждано от промоутъри, сред хип-хопа от Източното и Западното крайбрежие.

Въпреки че е роден в Ню Йорк, Шакур се реалокира като младеж със фамилията си в Калифорния, трансформирайки се в една от най-разпознаваемите фигури на сцената на Западния бряг.

Обстоятелствата към гибелта на Шакур през септември 1996 година остават неразбираеми, а теориите от дълго време изобилстват.

Убийството на Шакур беше последвано шест месеца по-късно от застрелването на противника му, рапъра от Източното крайбрежие Кристофър „ The Notorious BIG “ Уолъс.

Мнозина имат вяра, че те са били убити като част от съревнование сред техните музикални лейбъли, основаната в Лос Анджелис Death Row и нюйоркската Bad Boy Entertainment.

Но някои музикални историци споделят, че крайбрежната война е пресилена по търговски аргументи.

Шакур, чиято майка Афени е деен член на придвижването Черната пантера и го кръщава на Тупак Амару, революционен водач на инките, употребява текстовете си, с цел да подчертае проблемите, пред които са изправени чернокожите американци, от полицейска грубост до всеобщо отнемане от независимост. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР