Бивш кмет оцелява трудно в живота.Налага ми се да живея

...
Бивш кмет оцелява трудно в живота.Налага ми се да живея
Коментари Харесай

Десислава Иванчева: Налага ми се да живея и да гледам сина си с 250 лева

Бивш кмет оцелява мъчно в живота.

Налага ми се да пребивавам и да си виждам детето с 250 лв.. Това показа пред " България Днес " някогашната кметица на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева. Жалката сума Иванчева получава като обществена и детска надбавка.

" Срам ме е да се апелирам. Затова взех решение да разпродам множеството си облекла. Тези дни прегледах дрешника и ги отделих. Мечтая да заведа Валентин-Александър на море ", разкрива ексуправничката, която е майка на 9-месечното момченце.

Иванчева признава, че ѝ е доста мъчно да се оправя с мизерните помощи. Само една кутия мляко за бебето е 35 лв.. Заради цените на билетите за градски превоз избира да си стои у дома. В всекидневието гледа сама малчугана, като показва, че той е най-голямата й наслада. Планира скоро да му провежда кръщене, написа Novini.bg.

Въпреки че зачена ин витро от донор и реши да е самотна майка, Иванчева споделя, че ѝ е тъжно, когато е сама. Радва я това да гледа по какъв начин дребният пораства.  " Валентин-Александър ме избави и ми осмисли живота. Напоследък споделя " тата ", без никой да го е учил. Може да ми подсказва да му намеря татко ", майтапи се някогашната кметица.

Тя е изумена, че от Бюрото по труда й отказали обезщетение за безработица, обяснили ѝ, че не е уволнена. Иванчева беше отстранена от поста си след ареста по корупционни обвинявания.

Сега се чака решението на последната инстанция - Върховния касационен съд. По процеса за рушвет подсъдими са още някогашният кмет на региона Петко Дюлгеров и заместничката на кметицата - Биляна Петрова. Спецсъдът даде 20 година на Иванчева, а апелативните спецмагистрати понижиха наказването на 8 година решетки.

" Измъчиха ни за нелепости. През 2018-2020 година беше брутално мачкане. Спомням си по какъв начин на митинга хвърлиха студента зад колоните на Министерски съвет като чувал с картофи. Това най-вече ме възмути. Беше ужасно! Не би трябвало да го забравяме! Сега духа вятърът на смяната. Силно се надявам, че ще бъдем оправдани. Има вяра поради смяната в политическия живот, въпреки и основният прокурор да си е още на поста ", разяснява Десислава Иванчева.

Тя се дефинира като позитивен човек, който има вяра, че сегашният интервал е по-цивилизован от времето на ареста й преди повече от 4 година " Приемам го като някакво тестване, само че още не съм схванала каква е поуката, че животът ми се прецака ", вайка се някогашната кметица. Все отново гледа да е признателна, че тя и околните й са здрави, осъзнава, че има и по-трагични ориси от нейната.

Иванчева не пропуща да отговори на тези, които считат, че е родила, с цел да отърве пандиза. " Законът има идентична тежест за всички. Единствено, в случай че ме пратят в пандиза, мога да виждам детето си до навършване на годинка. Не ми се има вяра да чакат да я навърши, с цел да ми го вземат ", споделя известната подсъдима.

По думите ѝ, даже делото да бъде върнато на изправителен, това ще е някаква победа, тъй като процесът е цялостен с фрапантни нарушавания. " Изчезна ми калъфът на един от телефоните, които са конфискувани. Оказа се, че няма никакви протоколи - цялостна подигравка! За мен е още по-сложно, тъй като всяка една инстанция е обвързвана с спомагателни разноски ", вайка се екскметицата.

Запитана за здравословното й положение, Иванчева споделя, че микроаденомът, който има в главата, е наред. Не по този начин стоят нещата със зъбите й. При престоя в ареста те са станали чувствителни, почнали са да се клатят, а венците - да се оголват. " Невероятна болежка изпитвах, когато трябваше да се мия с ледената вода в ареста. Казаха, че може да се оправи, в случай че ми мине стресът. Аз се върша на спокойна, само че знам къде пребивавам и вътрешно ми е с напрежение ", акцентира Десислава Иванчева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР