Бивш кмет на родопското село Вишнево се отрови с гъба.

...
Бивш кмет на родопското село Вишнево се отрови с гъба.
Коментари Харесай

Бивш кмет на родопско село се отрови с гъба

Бивш кмет на родопското село Вишнево се токсини с гъба. 70-годишният Здравко Пинчев брал гъби на 24 май, които сготвили със брачната половинка си. Два дни по-късно - в събота, с остри болки в стомаха и в доста тежко положение постъпил в болничното заведение. Бил признат в Отделението па анестезиология и интензивно лекуване (ОАИЛ) на регионалната болница в Смолян. Снощи към 22 часа мъжът умрял.
" Миналия четвъртък е ял гъбите. В събота е постъпил в болничното заведение. Обикновено това гъбно отравяне има „ ярък “ интервал – 24 до 48 часа те нямат никакви недоволства. След това стартират първите недоволства и нормално тези заболели умират, тъй като стигат до бъбречна и чернодробна непълнота ", сподели шефът на ОАИЛ доктор Красимир Събев. Той и доктор Венцислав Проданов са част от лекарите, борили се за живота на индивида.
" Бях поръчал в случай че има други, които са яли от тези гъби, да се обадят, само че никой не се обади. Когато разговарях с негови близки, им споделих, че вероятността е неприятна. Просто отровната гъба поврежда черния дроб, а след това и бъбреците. Най-вероятно е мухоморка някоя – зелена ли, алена ли, не знам. Той е гъбар и ги познава. Казва, че е ял ядливи гъби, само че очевидно някоя е попаднала и е била съдбовна. Не знам ", уточни доктор Събев.
Кметицата на Вишнево Бистра Топалова сподели, че също не знае тъкмо каква гъба е ял Здравко.
" Той събира всевъзможни гъби – и манатарки, и патешки крайник, част от тях продава, само че не знам какви гъби са си готвили с жена му. В селото приказват, че е ял мухоморка. И децата бяха тук доскоро, и те питаха какво е, що е. Аз звънях, когато го бяха закарали в болничното заведение. Казаха, че е в доста тежко състояние и няма да оцелее ", изясни кметицата.
Пинчев имал щерка и наследник. Дъщерята била фамилна, а синът – ерген.
Живял много години в Баните, а откак се пенсионирали, се прибрали в родното си село, където гледали животни.
Пинчев събирал доста гъби и ги познава. Никой в селото няма визия какво се е случило.
" С жена му живеят най-после на селото. Ходи си на гъби в близост, излиза на основния път да ги продава ", добави Топалова.
Погребението ще се състои на 1 юни в родното му село.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР