Бивш китайски министър на правосъдието бе осъден на смърт с

...
Бивш китайски министър на правосъдието бе осъден на смърт с
Коментари Харесай

Осъдиха на смърт бивш китайски министър на правосъдието заради корупция

Бивш китайски министър на правораздаването бе наказан на гибел с двегодишно отсрочване на осъществяването на присъдата, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на информация от през днешния ден на китайската държавна телевизия.
Ексминистърът Фу Чжънхуа бе наказан по обвинявания във взимане на подкупи и в оказване на помощ на нарушители, в това число и на брат си, за прикриване на противозаконна активност.
Това е следващата присъда против почитан представител на управляващите в границите на акцията на китайския водач Си Цзинпин за битка с корупцията, която стартира в края на 2012 година
Шестдесет и седем годишният Фу се призна за отговорен по обвиняването в корист със служебно състояние както в качеството си на министър, по този начин и като началник на полицията на Пекин.
В Китай смъртните присъди с отсрочване на осъществяването на присъдата нормално биват заменяни с дълги присъди за отнемане от независимост, в случай че бъде преценено, че наказаният се е поправил като персона.
Ако присъдата на Фу бъде сменена, той ще бъде наказан на пожизнен затвор без подмяна, заяви Китайската централна телевизия.
Фу бе наказан малко преди конгреса на Комунистическата партия на Китай, който ще се състои в средата на идващия месец, отбелязва Франс прес. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР