Бивш кандидат на републиканците за местна власт в щата Ню

...
Бивш кандидат на републиканците за местна власт в щата Ню
Коментари Харесай

Републиканец от Ню Мексико е с обвинения за стрелби срещу политически опоненти

Бивш претендент на републиканците за локална власт в щата Ню Мексико е изправен пред няколко престъпни обвинявания за образуване на стрелби против домовете на законодатели демократи, съобщи БНР.

Соломон Пеня, който загуби борбата за локална власт в Ню Мексико, бе задържан в понеделник по отношение на четири стрелби по здания. Той е изправен пред няколко обвинявания като пукотевица по жилищна постройка, пукотевица от транспортно средство и владеене на оръжие от наказано за престъпно закононарушение лице. Преди да се включи в конкуренцията за локалната власт, Пеня e излежал близо седемгодишна присъда по обвинявания, свързани със скица за кражба, включително за подбудителство на малолетно лице към незаконни действия.

Сега той е упрекнат, че е провел няколко стрелби по домовете на четири законодатели-демократи като за задачата се счита, че е наел съучастници. След ареста стана ясно, че при една от стрелбите патрони са се доближили покрай спящо 10-годишно дете на локален сенатор. Няма ранени при стрелбите. Според асоциацията на притежателите на блока, в който Пеня живее, представена от Ен Би Си, той постоянно е приказвал срещу президента Джо Байдън и е бил раздразним по отношение на съседите си, които са споделяли противни на неговите политически възгледи.

Кандидатът за локален законодателен пост загуби през ноември, откакто събра 26 % от гласовете против 74 за демократа Мигел Пи Гарсия. От полицията в Албъкърки показаха, че Пеня е твърдял, че загубата му е била резултат от изборни измами.

Случаят бе всеобщо жигосан, като в това време се разпали още веднъж дебатът за това дали популяризираната от някогашния президент Доналд Тръмп реторика за измами по изборите има силата да докара до случаи на принуждение. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР