Бивш индийски политик, осъден за отвличане, беше застрелян по време

...
Бивш индийски политик, осъден за отвличане, беше застрелян по време
Коментари Харесай

Застреляха бивш политик по време на интервю

Бивш индийски политик, наказан за похищение, беше убит по време на изявление, предавано онлайн по малкия екран, оповестява БиБиСи.

Атик Ахмед, който беше под полицейски конвой, разговаряше с кореспонденти в град Праяградж, когато револвери бяха опряни в главата му. След изстрелите трима мъже, представящи се за публицисти, се предадоха и бяха арестувани от полицията.

През последните две десетилетия против Атик Ахмед са регистрирани десетки случаи, включително за похищение, ликвидиране и изнудване. Местен съд осъди него и още двама души на пожизнен затвор по дело за похищение.

Тримата стрелци са пристигнали на мястото на мотоциклети, оповестиха от полицията. На място са ранени още служител на реда и публицист. Експерти повдигнаха пред полицията въпроса по какъв начин е допустимо човек да бъде погубен пред медиите и полицията.

Атик Ахмед има дълъг стаж като политик. Той печели първите си избори като самостоятелен претендент и става щатски народен представител през 1989 година Той продължава да печели мястото за два поредни мандата, а четвъртата му победа идва като народен представител от районната партия Samajwadi (SP). Обвиненията против Атик Ахмед за връзки с престъпния контингент датират от края на 70-те години на предишния век.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР