Бивш директор на зоопарк в Мексико уби четири от пигмейскитекозлета

...
Бивш директор на зоопарк в Мексико уби четири от пигмейскитекозлета
Коментари Харесай

Шеф на зоопарк уби четири пигмейски кози и ги сервира на парти

Бивш шеф на зоопарк в Мексико умъртви четири от пигмейскитекозлета в зоопарка и ги сервира на коледно празненство, оповестиха управляващите, представени от Sky News.

Длъжностни лица споделят, че следствието е открило, че някои от животните в локалния зоопарк в южния град Чилпансинго са били разпродадени, търгувани или изядени по заповед на Хосе Рубен Нава.

Но най-шокиращото обвиняване е направено от шефа на отдела за дивата природа на щатския департамент по околна среда, който твърди, че Нава е наредил четири от мъжките пигмейски кози в зоопарка да бъдат убити и сготвени за прием в края на годината.

Фернандо Руис Гутиерес съобщи: „ Тези четири животни бяха заклани и сготвени в пространствата на зоопарка и бяха сервирани като храна на празненството в края на годината. “

„ Това изложи на риск здравето на хората, които ги изядоха, защото тези животни не бяха годни за консумация. “

Държавният отдел по околна среда заяви, че зебра е била търгувана за принадлежности, а елени и говеда " Watusi " са били търгувани на частни лица, без да е направенасъответната счетоводна сметка.

Не е ясно дали Нава е бил публично упрекнат по случая и дали е имал юрист. Той е бил заменен като шеф на зоологическата градина на 12 януари след гибелта на елен.

Твърди се също, че той е разменил зебрата на зоологическата градина за някои принадлежности, нужни за коригиране на неща в парка, само че инспекция не е разкрила такива принадлежности.

Мексико от дълго време има проблем с частни лица, придобиващи нелегално екзотични животни. От години е известно, че наркотрафикантите в Мексико построяват частни менажерии от лъвове, тигри и други диви животни. Животните от време на време бягат, всявайкипаника.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР