Бивш директор на Федералната служба за сигурност (ФСС) смята, че

...
Бивш директор на Федералната служба за сигурност (ФСС) смята, че
Коментари Харесай

Случаят с Новичок - дело на побъркан учен или лъжица катранвърху Мондиал 2018

Бивш шеф на Федералната работа за сигурност (ФСС) счита, че подлудял академик трови всички с " Новичок ", написа в заглавие съветското онлайн издание " Нюз ". Николай Ковальов съобщи, че в случаите с отравяния в британските градове Солсбъри и Еймсбъри може да е забъркан някогашен лаборант от английската военна лаборатория в Портън Даун.

Според някогашния началник на ФСС става все по-очевидно присъединяване на човек, разработвал веществото, известно като " Новичок " или А-234, прецизира електронният вестник " Економика сегодня ", като се базира на Интерфакс. Според Ковальов - през днешния ден народен представител от Държавната дума, този човек в този момент към този момент очевидно не работи в лабораторията, само че може би е решил да отмъщава за нещо и " продължава безчовечните си опити върху хора ". Ексшефът на ФСС позволява, че става дума за психологично болен. Той е уверен, че лабораторията в Портън Даун е в течение, по тази причина бързо е давала на потърпевшите подобаваща противоотрова, спасявала живота им.

" Ковальов счита, че Лондон отлично знае каква заплаха грози британците, само че поставя старания да скрие това. Но към този момент не може да става и дума, че е забъркана Русия. Това прочее бе прието даже от английски служители на реда ", прибавя съветското издание.

След четиримесечно следствие по отношение на първото отравяне - в Солсбъри, английските управляващи няма какво да показват пред обществото, а специалистите на ОЗХО не са разкрили доказателства, че отровното вещество е създадено точно в Русия. А без такива доказателства дипломатическият скандал, провокирал ново напрежение, наподобява като банална провокация, разяснява " Труд ".

" Западният щемпел обаче не си прави труда (да събира) доказателства ", а " публични лица подмятат съчки в огъня ", твърди съветският вестник.

" Главният доктор на Англия Сали Дейвис прикани хората да бъдат бдителни и да не допират подозрителни предмети, открити на улицата, най-много игли и спринцовки. А всички, минавали през отцепените зони към Солсбъри, бяха посъветвани да си изперат горните облекла и по-често да изтриват лицето и ръцете си с влажни кърпички. В тамошните супермаркети несъмнено се извиват към този момент опашки, както у нас по руско време се редяхме за прахуляк за пране... ", написа с горчива подигравка " Труд ".

" Всичко това щеше да е смешно, в случай че... Впрочем си е смешно при всяко състояние. Победите на английските национали на Мондиала разсъниха интерес към Русия, британският щемпел ненадейно взе да написа, че хората в Русия не са чак такива зверове, че се срещат и естествени, добродушни, гостоприемни хора. И че стадионите у нас са чудесни, из московските улици се разхождат радостни ентусиасти, а не хулигани или мечки. Че по какъв начин да се търпи всичко това?! ", написа съветският ежедневник. " Трудно е да се отърсиш от чувството, че абсурдът с " Новичок " е организиран особено, с цел да се изсипе лъжица катран посред футболното поле ", прибавя съветският ежедневник, перефразирайки по собствен метод поговорката " Сипвам лъжица катран в кацата с мед ".

По материали на БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР