Бивш депутат получи условна присъда за укриване на данъци. Състав

...
Бивш депутат получи условна присъда за укриване на данъци. Състав
Коментари Харесай

Ексдепутат с условна присъда за укриване на 202 000 лева данъци

Бивш народен представител получи условна присъда за укриване на налози. Състав на Окръжния съд в Благоевград наложи наказване " отнемане от независимост " за период от три години с 4-годишен изпитателен период на Димитър Гамишев от Гоце Делчев.

С присъдата е иззето част от имуществото му, също така той е наказан да заплати на страната сумата от 202 138,18 лв., представляваща имуществени вреди, ведно със законната рента, считано от 31.03.2016 год., до окончателното погашение на сумата.

С постановената присъда Гамишев е приет за отговорен в това, че в интервала от 11.05.2012 година до 31.03.2016 година пред Търговско дружество на Национална агенция за приходите гр. София, офис Благоевград, в качеството си на шеф и представител на " Гамишев - НКБ " ЕООД гр.Гоце Делчев, удостоверил лъжа в Годишни данъчни заявления за 2012 година, 2013 година, 2014 година и 2015 година, в които е отразил фактури по несъществуващи покупко-продажби с контрагенти - " Енконструкт " ЕООД, " Ем Конструкт " ЕООД, " Промоутър БГ " ЕООД, " Ай шурей трейд " ЕООД, " Гарантстрой " ЕООД, " Никсим " ЕООД, " Йоан " ЕООД, " ДНК-ДН " ЕООД, " Стоун Хаузес " ЕООД, " Теле Адванс " ЕООД. Използвал неистинен документи при водене на счетоводството - данъчни фактури от тези сдружения и употребявал документи с погрешно наличие, при даване на информация пред органа по приходите - дневник за покупки за 7 месеца, приспаднал неследващ се данъчен заем, като по този метод е избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности за 202 138,18 лв., от които Данък добавена стойност за внасяне в размер на 134 758.78 лв. и годишен корпоративен налог по ЗКПО в размер на 67 379.40 лв..

Постановената от Окръжен съд -Благоевград може да се апелира или стачкува в 15-дневен период пред Апелативен съд София.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР