Бивш американски военен, който днес е на 96 години, успял

...
Бивш американски военен, който днес е на 96 години, успял
Коментари Харесай

Бивш американски военен намери три италиански деца, които едва не убил през 1944 г.

Бивш американски боен, който през днешния ден е на 96 години, съумял да сбъдне фантазията си и да открие три италиански деца, които едвам не умъртвил по време на Втората международна война при военна интервенция в Италия, предадоха Българска телеграфна агенция и Франс прес.

Седемдесет и шест години след събитията, разиграли се през 1944 година, Мартин Адлър, който в този момент живее във Флорида, съумял да приказва по телефона с Бруно, Мафалда и Джулиана Налди, които по това време били респективно на 7, 6 и 3 години.

Разговорът се осъществил благодарение на италианеца Матео Инчерти, разпален по събитията от Втората международна война, разгласил няколко книги, разказващи за сходни срещи.

Той качил в уебсайт на някогашни военнослужещи известие за търсене и фотография, на която се виждал американският боец и трите италиански деца и споделил, че американецът желае да се свърже с тях. Тримата италианци, в този момент надлежно на 83, 82 и 79 години, се отзовали на идващия ден, откакто известието за търсене и тяхната фотография били препечатани в италиански вестници.

През есента на 1944 година Мартин Адлър и още един американски боен Джон Бронски влезнали в къща в Италия и там се натъкнали на огромен плетен панер, от който се чували странни звуци. Те били подготвени да стрелят по него, тъй като мислели, че вътре може да се крият германци. Тогава намиращата се в къщата жена извикала: "Деца " и трите й дребни деца излезли от коша, в който се криели. Мартин Адлър решил да увековечи момента, като се снима с малчуганите, само че преди този момент майката настояла да ги облече публично.

Историята за военния, сбъднал фантазията си да приказва с децата, които едвам не умъртвил, развълнува цяла Италия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР