Битува мнението, че такива кучета ни се захранват с наркотици

...
Битува мнението, че такива кучета ни се захранват с наркотици
Коментари Харесай

Инспектор Димитър Зафиров от Митница Бургас: Кучето Ричи, което откри 191 кг хероин, не е наркоман

Битува мнението, че такива кучета ни се зареждат с опиати и се трансформират в наркомани, само че това е безусловно погрешно. Те се образоват да откриват миризмата под формата на игра. Това сподели в ефира на bTV контрольор в Митница Бургас Димитър Зафиров.

Такова куче, като Ричи, което в края на предходната седмица откри 191 кг хероин, се отглежда мъчно, добави той.



Наркотиците са били скрити във фабрично запечатани чували с теракол, транспортирани от турски тир. Петгодишният Ричи обаче надушил дрогата.
„ Най-важен е синхронът сред лидера и кучето. Обучението на самото животно е дълготрайно и мъчно, за него се поставят специфични грижи. Дава му се специфична храна. Кучето се образова по миризмата “, споделя митническият контрольор.

Едно подготвено куче може да се заблуди, няма цялостна гаранция, само че при Ричи успеваемостта е 70%, добави той.

Освен Ричи, в митницата има и ново попълнение от два лабрадора, които към момента се образоват за разкриване на тютюневи произведения и ще са подготвени до месец.

„ Такова куче може да е дейно седем-осем години, поради неприятните условия – изгорелите газове, да вземем за пример, притъпяват обонянието му. След това се пенсионира. Обикновено обаче остава с лидера си “, Зафиров.

„ Трафикантите употребяват всевъзможни способи за прикриване на миризмите. Обикновено с опиатите откриваме червен пипер, перилни препарати и други мощно ухаещи субстанции. Целта е да се заблуди нюха на животното, само че то е подготвено да отличава наркотичните субстанции “, сподели още инспекторът от Митница Бургас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР