Битовите потребители, които използват газ, ако не бъдат компенсирани тази

...
Битовите потребители, които използват газ, ако не бъдат компенсирани тази
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Цената на газа тази зима ще е 10 пъти по-висока


Битовите консуматори, които употребяват газ, в случай че не бъдат обезщетени тази зима, ще бъдат изправени пред баснословни сметки, тъй като цената на природния газ ще бъде над 10 пъти по-висока. Това сподели в „ Лице в лице “ някогашният енергиен министър Румен Овчаров.

„ Руският газ завладя България и Европа по една причина – той е по-евтин. Няма политически аргументи, заради които България да купува съветски газ “.

Той не отхвърли, че е хубаво да имаме опция да доставяме от терминалите с танкери, само че когато това става на ниска цена и обезпечено.

„ Ако се бяхме съгласили на изискванията на „ Газпром “, цената на газа през месец май щеше да бъде към 110-120 лева за мегаватчас. Със скъпите доставки на съветски газ през гръцките компании действителната цена беше 170 лева за мегаватчас. За да не шокират българските консуматори, я задържаха на 140 лева за мегаватчас. Тоест единствено за месец май „ Булгаргаз “ загуби 60 млн. лева По същия метод цената бе арестувана по-ниска през юни и юли. Тази за август ще бъде над 300 лева за мегаватчас “, изясни някогашният енергиен министър.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР