Битов скандал е причината за снощното убийство в Лесново, потвърдиха

...
Битов скандал е причината за снощното убийство в Лесново, потвърдиха
Коментари Харесай

Разкриха подробности за убийството в Лесново

Битов скандал е повода за снощното ликвидиране в Лесново , потвърдиха от Окръжната прокуратура в София. 60-годишен нападателен мъж е прострелял с нелегално оръжие 24-годишен юноша, след което 12 часа е бил барикадиран в дома си. В момента той е арестуван за 24 часа, като следва мярката му да бъде удължена.

 
Сигналът за свадата е постъпил в 19:20 ч. нощес , след което към селото са се отправили екип на Спешна помощ и на полицията в Елин Пелин. Те са открили, че простреляният млад мъж е умрял, изясни хронологията на събитията Юли Николов, заместник-директор на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи:
 
„ Веднага е образуван по-голям екип, защото по първична информация мъжът е нападателен и въоръжен и се насочва в незнайна посока. Установено е местонахождението му. Предприети са съответните дейности и е арестуван “, уточни Николов.
 
Задържането е станало към 06:00 ч. сутринта , без да има принуждение. Къщата на 60-годишния мъж е била обкръжена през цялата нощ, а съседите му са били евакуирани. Други потърпевши няма.

 
Оръжие без позволение е открито в къщата, стана ясно още от думите на наблюдаващия прокурор Ралица Донкова:-->
 
Не е открита информация изрично дали индивидът страда от психологично заболяване. Извършена е инспекция от полицията. Още първите часове. Няма данни да се води на доклад. Това не значи, че няма такава опция, заради което през днешния ден е назначена съдебно-психиатрична експертиза, която ще каже дали той страда, или не от психологично заболяване, и надлежно дали е бил вменяем. Извършени са съответните дейности в дома на мъжа, направено е претършуване, открити са гилзи, само че и там не мога да кажа детайлности, тъй като към момента специалистите не са се произнесли “, уточни Донкова.
 
От прокуратурата ще изискат п остоянна мярка задържане под стража , като сега се води следствие за ликвидиране, а на по-късен стадий ще бъде прецизирано обвиняването, посочи още прокурор Донкова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР