Биткойнът се срина до най-ниското си равнище от коледния ден

...
Биткойнът се срина до най-ниското си равнище от коледния ден
Коментари Харесай

Биткойнът потъна заради плановете на Южна Корея да забрани търговията му

Биткойнът се срина до най-ниското си ниво от коледния ден насам, откакто държавното управление на Южна Корея повтори предлагането си да забрани търговията с криптовалути, което провокира неспокойствие на пазара на виртуалната валута.

Новината се появи на фона на информациите, че полицията и данъчните управляващи са претърсили локални тържища за криптовалута по съмнение за укриване на налози, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Властите по света се пробват да контролират този актив, чиято стойност скочи стремглаво през предходната година.

Министърът на правораздаването Пак Сан-ки разгласи в четвъртък, че държавното управление приготвя проектозакон за възбрана на търговията с виртуални валути на локалните тържища.

Има доста терзания, свързани с виртуалните валути, и министерството на правораздаването приготвя закон за възбраната на търговията с криптовалути посредством тържища, уточни Пак Сан-ки на конференция.

След острата реакция на пазара от президентската работа оповестиха след няколко часа, че възбраната не е дефинитивно одобрена, а е една от ограниченията, които се обмислят.
Говорител на министерството на правораздаването посочи, че предлагането за възбрана на търговията с криптовалута е било оповестено след задоволително полемики с други държавни организации, в това число министерството на финансите и финансови регулаторни органи.

След като бъде направен проектозаконът, той ще би трябвало да бъде утвърден от болшинството от 297-те депутати в Народното събрание - развой, който може да отнеме месеци или даже години.

Твърдата позиция на държавното управление провокира всеобщо разпродаване на криптовалута както в страната, по този начин и в чужбина.

Местната цена на биткойна потъна с 21 % в обедната търговия до 18.3 милиона вона (17.065 долара).

На люксембургската борса Битстамп (Bitstamp) биткойнът загуби над 10 % до 13 199 $, като по-рано бе поевтинял до 13.120 $, най-ниското ниво от 2 януари.

До следобедните часове в четвъртък известието на министерството на правораздаването накара над 55 000 южнокорейци да се причислят към петиция с искане президентството да спре акцията против виртуалната валута.

Новината за препоръчаната възбрана се появи на фона на стягането на хватката към тържищата за криптовалута.

Най-големите южнокорейски тържища за криптовалута като Койнуан (Coinone) и Битъм (Bithumb) бяха претърсени от полицията и данъчните управляващи тази седмица за хипотетично укриване на налози. Акциите са осъществени след опити на финансовото министерство да откри способи да полза този пазар.

Полицията и данъчните отхвърлиха да потвърдят дали са обискирали локални тържища.

Южнокорейски финансови управляващи оповестиха по-рано, че ревизират шест локални банки, предлагащи сметки във виртуална валута на фона на опасения, че нарасналото потребление на тези активи може да докара до скок на престъпността.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР