Биткойнът поевтиня за кратко под 30 000 щатски долара за

...
Биткойнът поевтиня за кратко под 30 000 щатски долара за
Коментари Харесай

Биткойнът поевтиня за кратко под 30 000 долара за пръв път от януари

Биткойнът поевтиня за малко под 30 000 щатски $ за пръв път от януари насам предвид на продължаващите разпродажби на главната криптовалута поради подхванатите от Китай ограничения срещу добиването на цифровата валута в страната, заяви БНР.

Ден по-рано Народната банка на Китай прикани другите кредитни институции и Alipay, най-голямата платформа за мобилни разплащания в Китай с 1,3 милиарда консуматори, да се въздържат от крипто преводи. Тя прикани някои заемодатели и разплащателни институции неотложно да понижат разплащателните канали при търговията с криптовалути.

През следобедната търговия във вторник цената на биткойна се намали към 29 000 $, достигайки най-ниско равнище от 22-ри януари. Последва прочут опит за стабилизация, като най-популярната криптовалута отскок към 30 500 $, само че в границите на деня продължава да бележи ценови спад от 6,5%, откакто в понеделник се раздели с 10% от цената си, а единствено в границите на последната седмица поевтиня с близо 30 на 100.

От рекордния пик към 64 800 $, доближат в средата на април, бикойнът към този момент се раздели с 54% от цената си, парирайки повишаването си от началото на годината до едвам към 5 на 100.

Спад бележат и останалите криптовалути, като етериумът поевтинява във вторник с близо 7% към 1800 $, отстъпвайки с към 60% от своя тазгодишен рекорден ценови връх, само че все пак към момента бележи растеж със 150% от началото на годината.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР