Биткойнът падна под 26 000 долара за първи път от

...
Биткойнът падна под 26 000 долара за първи път от
Коментари Харесай

Над 200 млрд. долара изчезнаха от криптопазара за един ден

Биткойнът падна под 26 000 $ за първи път от 16 месеца на фона на по-широка ликвидация на криптовалути, която изтри повече от 200 милиарда $ от целия пазар за един ден.

Цената на биткойн падна до 25 401,29 $ в четвъртък, съгласно Coin Metrics. Това е първият път, когато криптовалутата потъна под равнището от 26 000 $ от 26 декември 2020 година

Оттогава биткойн понижи загубите си и последно се търгува на 28 569,25 $, което е спад от 2,9%.

Етерът, втората по величина цифрова валута, падна до 1704,05 $ за монета. Това е първият път, когато цифровата пара падна под границата от 2000 $ от юни 2021 година Етерът за последно падна с 8,8% при цена от 1937,88 $.

Инвеститорите бягат от криптовалутите в миг, когато фондовите пазари се сринаха от върховете на ковид пандемията заради страхове от покачващите се цени и влошените стопански вероятности. Данните за инфлацията в Съединени американски щати, оповестени в сряда, демонстрират, че цените на стоките и услугите са скочили с 8,3% през април: по-високо от предстоящото от анализаторите и покрай най-високото равнище от 40 години.

Също по този начин върху държанието на търговците тежи и рухването на измъчения протокол за постоянни монети Terra. TerraUSD, или UST, би трябвало да отразява цената на $, само че той падна до по-малко от 30 цента в сряда, разклащайки доверието на вложителите в по този начин нареченото децентрализирано финансово пространство.

Stablecoins са като банковите сметки на едвам контролирания крипто свят. Инвеститорите в цифрова валута постоянно се обръщат към тях за сигурност във времена на неустойчивост на пазарите. Но UST - „ алгоритмична “ постоянна монета, която е подкрепена от код, а не от пари, държани в запас - се бори да поддържа постоянна стойност, до момента в който притежателите всеобщо се стремят да се освободят от нея.

Инвеститорите се опасяват от последствията за биткойн. Luna Foundation Guard – фонд, основан от основателя на Terra До Куон – беше натрупал биткойни за милиарди долари, с цел да помогне в поддръжка на UST по време на рецесия. Страхът е, че Luna Foundation Guard продава огромна част от своите биткойни, с цел да поддържа болния си актив. Това е опасен ход, не на последно място тъй като биткойнът самичък по себе си е необикновено изменчив актив.

Последствията от срутва на Terra доведоха до опасения от " заразяване " на пазара. Tether, най-голямата постоянна монета в света, също падна под закрепения си $ в четвъртък, като в един миг падна до 95 цента. Икономистите от дълго време се притесняват, че може да не съществува нужното количество запаси, с цел да се укрепи обвързаността с $ при положение на всеобщо изтегляне при суматоха.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР