Биткойнът и другите популярни криптовалути поевтиняха рязко във вторник, пише

...
Биткойнът и другите популярни криптовалути поевтиняха рязко във вторник, пише
Коментари Харесай

Биткойнът и етерът поевтиняха рязко след рекордното рали от миналата седмица

Биткойнът и другите известни криптовалути поевтиняха внезапно във вторник, написа Си Ен Би Си.

Към 9:10 часа българско време биткойнът се разменя за 61 005,43 $, което е спад от 7,08% за последните 24 часа. Етерът се търгува за 4 340,66 $ – намаляване от 7,55% в границите на 24 часа.

Причината за внезапния спад не е ясна, само че някои анализатори считат, че тя може да се дължи на известието на Националната комисия за развиване и промени на Китай, която съобщи на конференция през днешния ден, че ще продължи работата си против добива на виртуална валута в страната.

По-рано тази година Китай забрани всички преводи с криптовалути и вкара строги ограничения против копаенето на цифровите монети.

„ Копаенето изисква огромна консумация на сила и основава доста въглеродни излъчвания. То няма интензивно влияние върху индустриалното развиване или научния напредък “, съобщи представителят на Националната комисия за развиване и промени Мен Уей.

„ Регулирането на дейностите за копаене на криптовалута има значимо значение за усъвършенстване на нашата индустриална конструкция, икономисване на сила и понижаване на излъчванията, което ще помогне за реализиране на задачите за въглеродна индиферентност “.

Китайският президент Си Дзинпин сподели предходната година, че Китай се стреми да реализира въглеродна индиферентност до 2060 година

Спада при криптовалутите идва, откакто по-рано този месец те доближиха нови рекордни стойности. Биткойнът доближи връх от 68 990,90 $ на 10 ноември, а етерът го последва с връх на 11 ноември.

„ Наблюдаваме здравословно оттегляне след 7-седмично рали от 40 хиляди до 69 хиляди $, което е обикновено при възходяща наклонност “, разяснява Виджай Айяр, началник на Азиатско-Тихоокеанския район на крипто борсата Luno в Сингапур.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР