Биткойн за кратко надхвърли стойността от $25 000 за първи

...
Биткойн за кратко надхвърли стойността от $25 000 за първи
Коментари Харесай

Биткойн надхвърли $25 000 за първи път от юни насам

Биткойн за малко надвиши цената от $25 000 за първи път от средата на юни. Най-голямата криптовалута се увеличи цената си с 2,2% в неделя до 25 031 $, най-високото й равнище от 13 юни.

Тя се търгуваше към 24 750 $ към 6 сутринта нюйоркско време, като това беше повишаване за пети следващ ден. Междувременно ethereum се повиши с цели 2% до $2,030, откакто надвиши $2,000 за първи път от 31 май.

Криптовалутите пострадаха през първата половина на годината, откакто Федералният запас увеличи лихвите, с цел да се бори с настойчиво високата инфлация. Цените на биткойн, етер и други паднаха с над 50%. през миналата седмица данните за инфлацията в Съединени американски щати са под упованията и не се чакат толкоз нападателни дейности на Фед. Ето за какво рисковите активи като показателя Nasdaq 100 напреднаха.

Според някои биткойн може да измести златото. Неотдавна в изявление за Stansberry Research на 13 август някогашният основен изпълнителен шеф на Microstrategy Майкъл Сейлър съобщи, че златото евентуално ще преживее демонетизация, провокирана от растежа на Биткойн.

Все отново съгласно Сейлър пътят Биткойн към изместване на златото ще се премине през върхове и спадове. По думите му за разлика от златото, Биткойн има по-голям късмет да бъде признат като валута от повече юрисдикции.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР