Биткойн се превърна в ключова тема на кметските избори в

...
Биткойн се превърна в ключова тема на кметските избори в
Коментари Харесай

Кметове на мегаполиси в САЩ искат заплати в биткойн


Биткойн се трансформира в основна тематика на кметските избори в Съединени американски щати
(снимка: CC0 Public Domain)

Ерик Адамс, определен за кмет на Ню Йорк, съобщи, че би желал да получи първите си три заплати в биткойни. Бившият полицейски капитан беше определен да поеме поста след края на мандата на кмета Бил де Блазио през януари.

С обява в обществените мрежи, Адамс сподели, че желае да трансформира Ню Йорк в „ център на промишлеността на криптовалутите”, отбелязва. Коментарите на Адамс наподобява са опит да „ надскочи” кмета на Маями Франсис Суарес, който съобщи в Twitter, че желае да вземе първата си заплата в биткойни, откакто бъде избран отново. Суарес също бе споделил, че желае да трансформира Маями в център за нововъведения в криптовалутите.

Сега Адамс подвигна залозите, като изиска освен първата, а първите три заплати да дойдат във тип на биткойни. „ В Ню Йорк всичко е огромно, тъй че ще взема първите си три чека за заплати в биткойни, когато стана кмет”, написа Адамс в Twitter.
още по тематиката
„ Ню Йорк ще бъде център на промишлеността на криптовалутите и други бързо разрастващи се, новаторски промишлености! Просто изчакайте!”, написа Адамс, който е демократ, беше определен във вторник и ще стане вторият негър кмет на града.

Не е ясно дали кметът на Ню Йорк ще се впусне в основаването на нова криптовалута. През август Суарес оказа помощ за основаването на криптовалута, наречена MiamiCoin, ръководена от организация с нестопанска цел CityCoins. Проектирана е по този начин, че да изпраща 30% от цената на валутата, която е основана на компютъра, до градския бюджет, и към този момент е събрала 7 милиона $ за Маями.

Адамс, от своя страна, съобщи пред радио Bloomberg, че би желал да направи нещо сходно в Ню Йорк. Междувременно криптовалутите остават обект на остри рецензии поради своето влияние върху околната среда.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР