Биткойн продължава да бъде спорна тема, дори след като получи

...
Биткойн продължава да бъде спорна тема, дори след като получи
Коментари Харесай

Биткойн няма реална стойност и е риск за обществото според ЕЦБ

Биткойн продължава да бъде противоречива тематика, даже откакто получи утвърждение в Съединени американски щати за включване в борсово търгувани фондове (ETF), както означават двама членове на Европейската централна банка в неотдавнашна обява в блога си.

Улрих Биндсейл, общоприет шеф на отдел “Пазарна инфраструктура и заплащания ”, и Юрген Шааф, консултант, потвърдиха дългогодишната си позиция, че Биткойн няма присъща стойност и съставлява риск за обществото и околната среда.

Длъжностните лица показаха противоречие с концепцията, че вложенията в Биткойн са изначално безвредни или че неотдавнашното повишаване на цената му значи неукротим триумф. Те поддържат позицията си, че същинската стойност на Биткойн остава нулева.

Въпреки утвърждението на първите американски спот Биткойн ETF от Комисията по скъпи бумаги и тържища и последвалия приток на милиарди долари в тези портфейли, Биндсейл и Шааф предизвестиха да не се доверяваме непоколебимо на актуалната Биткойн полуда. Те настояват, че без базови парични потоци или възвръщаемост справедливата стойност на Биткойн остава несъществуваща, оприличавайки оценката му на спекулативна фикция.

Членовете на личния състав на ЕЦБ акцентираха три фактора, допринасящи за устойчивостта на Биткойн: пазарни операции в нерегулирана среда, търсене на криптовалути в противозаконни действия и дефекти в регулаторния контрол.

Биндсейл и Шааф подчертаха смисъла на това управляващите да останат бдителни при отбраната на обществото от евентуалните последствия от неустойчивостта на Биткойн, в това число пране на пари, киберпрестъпления, финансови загуби и вреди за околната среда. Те подчертаха нуждата от непрекъснати регулаторни старания за дейно справяне с тези проблеми.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР