Биткойн преживя изключително волатилна седмица, което затрудни анализаторите и инвеститорите

...
Биткойн преживя изключително волатилна седмица, което затрудни анализаторите и инвеститорите
Коментари Харесай

Биткойн: Крипто пазарът в шок от безумни ценови колебания

Биткойн претърпя извънредно волатилна седмица, което затрудни анализаторите и вложителите да предвиждат какво да чакат в кратковременен проект.

На 26 април Биткойн (BTC) ненадейно се повиши до равнището от $30,000 след седмица на консолидация на равнище към $27,000. В същия ден единствено за по-малко от час цифровият актив загуби 9% от цената си и се приземи на равнището от $27,400.

За нула време BTC съумя да върне част от изгубените облаги и все още на писане на публикацията се търгува на равнище от $29,150 с 24-часов размер от към $33.8 милиарда.

По същия метод Етериум (ETH) се срина от към $2,000 до $1,800, само че алткойнът съумя да се върне на равнището си от $1,888.

Тези внезапни ценови съмнения доведоха до очистване на лонг и шорт позиции за последните 24 часа на стойност $352 милиарда.

През 2023 година Биткойн имаше мощно начало и инициира незабравим скок от към 90%, издигайки нагоре цялата екосистема на криптовалутите.

Тази ценова волатилност настъпи директно откакто акциите на First Republic Bank паднаха до към $8. Сривът се случи макар напъните на банката да укрепи салдото си и да понижи работната си мощ в отговор на спада на депозитите през първото тримесечие на продължаващата банкова рецесия в Съединени американски щати.

Какво да чакаме?

Възможността за повишение на лихвените проценти на Федералния запас на Съединени американски щати и решението на FOMC могат да бъдат повлияни от публикуването на идните стопански индикатори, като ценовият показател на разноските за персонално ползване (PCE), Брутният вътрешен продукт и молбите за помощи при безработица.


 


Смята се, че пауза в покачването на лихвените проценти, от ръководителя на Фед, може да докара до още по-голям скок на цената на Биткойн.

От друга страна, в случай че има оповестено покачване, то може към този момент да е регистрирано на пазара и да удостовери, че методът може да не е сполучлив през 2023 година

Еднодневният механически разбор от TradingView демонстрира извънредно бичи сантимент, защото обобщението и пълзящите междинни сочат към надлежно при 15 и 13.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР