Биткойн, най-голямата криптовалута в света, се търгува в сравнително тесен

...
Биткойн, най-голямата криптовалута в света, се търгува в сравнително тесен
Коментари Харесай

Може ли Биткойн да се възроди през 2023 г.?

Биткойн, най-голямата криптовалута в света, се търгува в относително стеснен диапазон към $26,250. През последните няколко седмици актива претърпя наклонност на спад заради проблеми като спрени тегления и високи такси за транзакции.

Въпреки това се следят признаци на леко възобновяване, което се дължи основно на позитивните макроикономически условия. Инвеститорите бяха оптимистично настроени, че Федералният запас на Съединени американски щати може да направи пауза в повишението на лихвените проценти заради умереното повишаване на инфлацията в Съединени американски щати през април, което продължава 10-ти следващ месец. Това леко изстудяване на инфлацията даде лъч вяра на крипто вложителите, които чакаха евентуален отскок на Биткойн.

Въпреки тези фактори главните криптовалути, в това число Биткойн, към момента се търгуват на алено. Инвеститорите наблюдават от близко данните за инфлацията в Обединеното кралство и следят продължаващите договаряния за тавана на дълга в Съединени американски щати, защото тези фактори биха могли да повлияят на решението на Федералния запас по отношение на повишението на лихвените проценти.  

За страдание месец май беше изключително сложен за Биткойн, защото цената му спадна с над 10% през месеца и с близо 7% за тримесечието.

Миналата седмица Биткойн претърпя низходяща тренд, когато Binance, една от най-големите крипто тържища, спря тегленията на Биткойн два пъти в границите на един ден заради доста струпване на чакащи транзакции, породено от механически проблеми. Преди този крах Биткойн устойчиво се колебаеше към $29,000 и изглеждаше подготвен още веднъж да доближи прага от $30,000.

Крипто специалистите допускат, че в случай че Биткойн успее да задържи равнището на опозиция при $26,000, има възможност да възвърне инерцията си и да надвиши $30,000 в близко бъдеще.

През април Биткойн за малко доближи основното равнище на опозиция от $30,000, за първи път от 10 юни 2022 година, преди да претърпи следващ спад до към $28,000.

През актуалната година Биткойн означи забележителен растеж, като надвиши равнищата от миналата година с 80%. Въпреки това нарастване обаче Биткойн остава с близо 50% по-ниско от историческия си връх от над $69,000, който беше доближат през ноември 2021 година

Само преди месец Биткойн претърпя забележителен спад под $20,000. Въпреки това, след отпадането на софтуерно насочената Silicon Valley Bank, се следи мощно възобновяване на цените на водещия цифров актив. Това допуска, че неотдавнашната финансова рецесия в Съединени американски щати е нараснала интереса към криптовалутите като опция на обичайните банкови системи.

Въпреки последните събития е значимо вложителите на дребно да демонстрират нерешителност заради нестабилния темперамент на флагманската криптовалута.

Освен това Индия възприе строга позиция във връзка с криптовалутите, като включи всички транзакции, свързани с криптовалути, в обсега на Закона за попречване на прането на пари (PMLA). Този ход, въпреки и в началото да беше общопризнат като нездравословен от крипто общността в Индия, беше приветстван от промишлеността като цяло, защото съставлява стъпка към контролиране на пространството и справяне с всевъзможни евентуални нередности.

Освен това специалистите остават оптимистично настроени за бъдещето на Биткойн заради идното през 2024 година халвинг събитие. Халвингът на Биткойн се случва на всеки четири години, което води до понижаване на възнагражденията на миньорите за Биткойн на половина. Това събитие нормално се преглежда като позитивно за цената на Биткойн, защото спомага за понижаване на предлагането. В исторически проект халвинг събитията, се свързват с нараснала динамичност на цената на Биткойн.

При деликатен разбор на данните историческите събития, свързани с халвинга на Биткойн, непроменяемо са служили като катализатори на дълготрайни бичи трендове в цената на актива. Значението се крие в дефлационния темперамент на Биткойн, при който халвингът директно способства за понижаване на предлагането му, което след това води до повишение на цената на BTC.  

За разлика от обичайните валути, децентрализираният темперамент на Биткойн не разрешава на държавните управления и централните банки да основават нови единици по свое убеждение, като по този метод постановат краен предел на общото му предложение.

Освен това огромните вложители, нормално наричани “Биткойн китове ”, още веднъж започнаха фаза на струпване на BTC. По-специално, данните на Santiment разкриват, че тези авторитетни Биткойн китове имат обилни наличия, вариращи от 1,000 до 10,000 BTC в портфейлите си. Този скок в интензивността на китовете допуска, че вложителите интензивно усилват запасите си в Биткойн, което демонстрира евентуално възобновяване на цената на Биткойн.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР