Биткойн достигна двугодишен връх във вторник след информацията, че и

...
Биткойн достигна двугодишен връх във вторник след информацията, че и
Коментари Харесай

Цената на биткойн достигна двугодишен връх

Биткойн доближи двугодишен връх във вторник след информацията, че и огромни вложители са почнали да купуват криптовалутата. Етер също върви нагоре, като към този момент надвиши 3200 $, написа Reuters.

Биткойнът нарастна с повече от 10% за две сесии, подкрепят от разкритието в понеделник, че криптоинвеститорът и софтуерна компания MicroStrategy неотдавна е закупил към 3000 биткойна на стойност 155 милиона $.

Най-популярната криптовалута беше подкрепена и от скорошното регулаторно утвърждение в Съединените щати на борсово търгувани фондове (ETF), следящи биткойн. В понеделник размерите на търговия в няколко от фондовете скочиха и криптосвързаните компании също регистрираха напредък, за разлика от нервните по-широки пазари.

Биткойнът нарастна до 57 036 $ тази заран, което е най-високото му равнище от края на 2021 година Етерът се повиши до 3 275 $, което е най-високото му равнище от април 2022 година

Има толкоз огромно предложение, само че търсенето, отприщено от ETF-ите в Съединени американски щати, наподобява безмилостно “, сподели Джъстин д`Анетан, началник на партньорствата в Азия в Keyrock, производител на пазара на цифрови активи.

Основен тласък сега е идното разполовяване на биткойн през април. Този развой е предопределен да забави копаенето на биткойни, чието предложение е лимитирано до 21 милиона монети, от които 19 милиона към този момент са добити, посредством понижаване на половина на премията за произвеждане на токени.

Биткойнът е повишил цената си с 32% до момента през февруари, насочвайки се към най-големия си едномесечен растеж от януари 2023 година насам, а инерцията се натрупва оттатък капиталовата общественост.

Социалната медийна платформа Reddit, която на 22 февруари подаде документи за листване на Нюйоркската фондова борса, съобщи, че е вложила дребна част от непотребните си парични запаси в биткойн, етер и матик – родният токен на Полигоналната мрежа, като форма на заплащане за продажби на избрани виртуални артикули.

Етерът е поскъпнал с близо 41% този месец.

Сред участниците на пазара нараства упованието по отношение на вероятното регулаторно утвърждение на ETF върху етер, което поддържа последното повишаване на цената.

„ Перспективата за спот етериум ETF е по-нататъшно развиване както за търговците, по този начин и за вложителите след неотдавнашното пускане на разнообразни биткойн ETF-и “, сподели старши стратегът на DailyFX Ник Кроули.

Това съставлява по-нататъшно съзряване на пазара на криптовалути и самопризнание за ролята на етериум в бъдещето на криптовалутите във финансовата система. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР