Биткойн (BTC), водещата криптовалута в индустрията на дигиталните активи, постигна

...
Биткойн (BTC), водещата криптовалута в индустрията на дигиталните активи, постигна
Коментари Харесай

Биткойн “умря” 474 пъти, но все пак отбеляза близо 12,000,000% ръст след първата “гибел”

Биткойн (BTC), водещата криптовалута в промишлеността на цифровите активи, реализира незабравим триумф и необятно самопризнание.

Въпреки забележителните му достижения обаче има известни критици, които настояват, че му липсва вътрешна стойност.

Според данни, получени от 99bitcoins , реномирана осведомителна крипто платформа, от основаването си преди 10 години, Биткойн се е сблъскал с 474 прогнози за своя провал, като единствено през тази година са направени седем такива прогнози от известни персони.

За да бъде включено обещано предсказване в “ “, както е класифицирано от 99Bitcoins, то би трябвало да идва от лице със забележителен брой почитатели или от уеб страница със забележителен трафик.

Освен това в нея би трябвало категорично да се показва, че Биткойн е или ще стане скъп, без двусмислени формулировки като “може би ” или “би могло ”.

Една от най-ранните регистрирани прогнози за гибелта на Биткойн датира от 15 декември 2010 година, когато предприемачът Джордан Тувинър изрази песимизъм по отношение на бъдещето му в публикация, озаглавена “ “.

Интересното е, че по време на обявата му Биткойн се търгуваше за едвам $0.23. Въпреки това Тувинер призна капацитета на Биткойн и след това промени позицията си, като в последна сметка през 2015 година основа BuyBitcoinWorldwide – учебен запас за лица, които се интересуват от закупуване на Биткойн и нахлуване в света на криптовалутите.

Интересно е, че Биткойн даже се сблъска с заявления за своята гибел по време на своя максимален триумф през ноември 2021 година, когато цената му доближи близо $68,000. В публикация, озаглавена “, Сам Лейт от The Spectator съпостави Биткойн и бомба със закъснител.

Други известни персони също показаха песимистични възгледи за Биткойн, в това число телевизионният водещ Джим Креймър и някогашният юрист на Комисията по скъпите бумаги и тържищата, Джон Рийд Старк, който дефинира криптовалутата като “г “.

Джейми Димън, основният изпълнителен шеф на JPMorgan Chase назова Биткойн “ “, а геополитическият анализатор Питър Зейхан предвижда, че “ ” по време на подкаста на Джо Роган през януари.

Въпреки многочислените прогнози за неговата крах и отрицателните настроения, изразени от тези критици, Биткойн продължава да показва резистентност и позитивни пазарни резултати. Забележително е, че от първото записано предсказване на Туайнер през 2010 година цената на Биткойн е повишена с над 11,700,000%.

При това разнообразни лица предвидиха по-нататъшен напредък на Биткойн, като специалисти като Ари Пол, основен действен шеф на блокчейн компанията BlockTower, и старши стоковия пълководец на Bloomberg, Майк Макглоун плануват, че цената му скоро ще доближи $100,000.

Към момента на писането на публикацията Биткойн се търгува на цена от $27,250, което демонстрира нарастване от почти 0.5% през последните 24 часа. Важно е да се означи, че от 1 януари насам криптовалутата е поскъпнала с към 65%, което вдъхва оптимизъм на пазара.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР