Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава

...
Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава
Коментари Харесай

Биткойн проби $67,000: Ще има ли рекорд преди халвинга?

Биткойн (BTC) продължава да обрисува нова траектория, до момента в който се доближава към априлското си халвинг събитие, като при започване на търговията в понеделник водещата криптовалута се повиши даже над $67,000 и в този момент се приближава до историческия си връх от $69,000 още повече.

Това, което заслужава изключително внимание, е, че в исторически проект Биткойн не е достигал нов исторически връх преди халвинг събитието си. Сегашният сюжет обаче демонстрира отклоняване от тази наклонност, защото до халвинга остават още почти 48 дни, а BTC показва забележителна инерция. През последния месец Биткойн означи впечатляващи седмични облаги от 9%, 15% и 26%.

По данни на TradingView бичите настроения измежду вложителите в Биткойн започнаха да набират мощ при започване на неделя, като цената непрестанно се покачваше и не оставяше доста място за интервенция на мечките. Този скок в търсенето се дължи частично на непрестанното пазаруване от спот Биткойн ETF, което на процедура понижи наличното предложение на тържищата за криптовалути.

Към момента на писане на публикацията BTC се търгува на цена от $67,390, отбелязвайки растеж от 7.3% през последните 24 часа.

Освен това общата стойност на всички криптовалути, без Биткойн и Етериум (ETH), набъбна до над $660 милиарда, отразявайки забележителен растеж от седмица на седмица и от началото на годината.

Това акцентира въздействието на BTC спот ETF върху пазарната динамичност отвън ценовото деяние на Биткойн.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР