Биткойн (BTC) и NVIDIA Corp (NVDA) се очертават като отличници

...
Биткойн (BTC) и NVIDIA Corp (NVDA) се очертават като отличници
Коментари Харесай

Биткойн срещу Nvidia – коя е по-добрата инвестиция?

Биткойн (BTC) и NVIDIA Corp (NVDA) се обрисуват като отличници както на пазарите на криптовалути, по този начин и на пазарите на акции през 2024 година

Определянето на това коя е била по-добрата инвестиция от началото на годината (YTD) обаче е въпрос, който вълнува доста вложители.

Забележително е, че изключителното показване на тези два актива е част от по-широка наклонност. Криптовалутите, суровините и акциите доближиха невиждани върхове през 2024 година, което свидетелства за доминиращ оптимизъм в стопанската система.

Много рискови активи се възползваха от позитивните вероятности за понижаване на лихвените проценти през тази година, макар че неотдавнашните данни сложиха под подозрение успеваемостта на “ ” политики на Федералния запас, като данните за показателя на потребителските цени през февруари на годишна база (CPI) се оказаха по-лоши от предстоящото.

Резултати на Биткойн от началото на годината през 2024 година

Досега Биткойн се радва на позитивно начало на годината, като доближи нов исторически връх (ATH) през миналата седмица. Интересното е, че BTC надвиши предходните си ATH даже преди плануваното си халвинг събитие.

Биткойн стартира 2024 година на цена към $42,200 на 1 януари, а все още на писане на публикацията се намира на равнище към $73,000, отбелязвайки растеж от 65% за 73 дни.

Представяне на акциите на NVIDIA от началото на годината през 2024 година

Обратно, NVDA процъфтява с помощта на възходящото търсене на графични процесори на фона на внезапното повишаване на промишлеността, обвързвана с изкуствения разсъдък (AI). Инерцията на въпросния бранш задвижи цената на акциите на NVIDIA с впечатляващото 90% нарастване от началото на годината.

Цената на акциите на софтуерната компания се увеличи от $492 за акция на 2 януари до $919 сега на писане на публикацията.

Заключение

В резюме, NVDA се обрисува като по-печеливша инвестиция от Биткойн през 2024 година до момента. Инвеститорите, които са избрали NVDA, са изпитали по-малка волатилност сред върховете и дъната, като в същото време са станали очевидци на по-големи облаги от началото на годината.

Освен това (индекс на относителната сила) RSI допуска, че NVIDIA понастоящем поддържа по-здрава позиция спрямо Биткойн за евентуален предстоящ напредък.

Важно е обаче да се признае, че както вложенията в NVDA, по този начин и в BTC носят присъщи опасности, а пазарите и за двата актива остават непредсказуеми. Миналото показване не подсигурява бъдещи резултати и вложителите би трябвало да схванат добре основите на тези активи, преди да подхващат дейности.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР