Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) привлякоха значително внимание на пазара

...
Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) привлякоха значително внимание на пазара
Коментари Харесай

Тази топ криптовалута може да скочи с над 300% до края на 2025 година

Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) привлякоха доста внимание на пазара на криптовалути, като BTC означи незабравим скок от 125% през миналата година, значително заради вълнението към борсово търгуваните фондове (ETF) за BTC.

Междувременно ETH означи 80% нарастване на цената си през същия интервал, като анализаторите са оптимистично настроени по отношение на капацитета му за по-нататъшен напредък.

Джеф Кендрик от Standard Chartered Bank предвижда , че напредъкът в технологията за smart контракти на Етериум и евентуалното утвърждение на спот ETF-и за Етериум може да докара до постигане на цената му до $14,000 до 2025 година, което съставлява доста нарастване от 310% по отношение на актуалната му стойност от $3,400.

Привлекателността на Етериум се крие в неговата програмируема блокчейн верига, позволяваща основаването на smart контракти, които са в основата на децентрализирани финансови приложения (DeFi) и процеси на токенизация. Токенизацията предлага преимущества като нараснала бистрота на одита и увеличена ликвидност на активите посредством частична благосъстоятелност, до момента в който платформите DeFi, построени върху Етериум, могат да демократизират достъпа до финансови услуги и да понижат разноските, изключително в районите с незадоволително обслужване.

Освен това Етериум господства в DeFi пространството, като държи 56% от средствата в границите на DeFi приложенията, което го нарежда добре за предстоящ напредък с разширение на приемането.

Потенциалното утвърждение на спот ETF за Етериум може в допълнение да ускори търсенето, като даде на вложителите директна експозиция към Етериум без сложността на криптовалутните тържища. Правейки паралели с Биткойн ETF, утвърждението на такива артикули може да отключи доста търсене, за което свидетелства ползата от страна на емитенти като BlackRock и Fidelity, макар че утвърждението остава нестабилно в очакване на решенията на SEC.

Въпреки обещаващите вероятности на Етериум, вложителите се поучават да бъдат внимателни заради фактори като регулаторна неустановеност и времето, належащо за необятното приемане на решения, основани на Етериум. Все отново вложителите би трябвало деликатно да оценят своите благоприятни условия, преди да вземат решения.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР