Битките в лотарията са топ тема в България. Как стоят

...
Битките в лотарията са топ тема в България. Как стоят
Коментари Харесай

Лотарията: как стоят нещата в Германия

Битките в лотарията са топ тематика в България. Как стоят нещата в Германия - най-големия пазар за хазартни игри в Европа? Кой държи монопола над тотото? И кои са най-популярните игри на шанса? " Дойче веле " споделя.

В Германия през 2018 в
хазарта - лотарии, спортни залагания и казина - са осъществени доходи в размер на 13.9 милиарда евро. Черният пазар в този отрасъл е голям. Една пета от този оборот е осъществен в незаконни казина и игри, показва " Зюддойче Цайтунг ".

Само незаконните онлайн-казина осъществят доходи в размер на близо 2 милиарда евро годишно. Това скоро ще се промени: от средата на 2021 година онлайн-хазартът ще бъде разрешен, прибавя изданието. Той обаче ще бъде строго контролиран от страната. За тази цел ще бъде основана нова контролна институция. Така да вземем за пример тя ще следи дали се съблюдава посоченият предел в законодателната самодейност: всеки състезател ще може да влага оптимално 1000 евро месечно за онлайн-хазарт.

От сектора считат, че сходни рестриктивни ограничения биха облагодетелствали черния пазар. А притежателите на платформи за спортни
залагания се тормозят, че около новите ограничения ще осъществят огромни загуби. Те изплащат до 95% от приходите като облаги. За съпоставяне - в тотото като облаги се изплащат едвам 50% от осъществения оборот.

Строг държавен надзор

Германия съществено управлява хазартните игри. Лотарията е изцяло монополизирана от страната. 16-те провинции имат свои лотарийни компании, които дават отговор за разпространяването и контрола на продажбата на лотарийни билети. Всички те се придържат към Договора за хазартните игри сред провинциите, който е признат през 2008 година.

Последната провинция, която се причислява към него, е Шлезвиг-Холщайн - през 2013 година, показва уеб сайтът " Виртшафтсвохе ".

Договорът за хазартните игри подсигурява " задоволително необятно предложение на игри на шанса ". Той също по този начин направлява " естественото увлечение на жителите към игрите ", се споделя в самия контракт. В него е уредено и това, че огромна част от приходите се влагат в публични планове.

Критиците на държавния монопол над
лотарията обаче се съмняват, че той може да защищити германците от пристрастяване.

Пристрастени към игрите на шанса

По данни на Федерална централа за здравна култура към половин милион германци страдат от пристрастяване към
залаганията - 180 000 от случаите са считани за патологични. Особено висок е рискът измежду младите мъже: 6.8% от момчетата на възраст сред 18-20 години са взели участие в незаконни спортни залагания през 2017-а година. 2,13% от мъжете на възраст сред 21 и 25 години имат проблематично хазартно държание. Към рисковите фактори - с изключение на възрастта и пола - спадат също по този начин ниското обучение и задграничният генезис.

В Германия най-популярните
хазартни игри са ротативките в заведенията и казината - техният дял на пазара е 42%. На второто място е държавната лотария - с 33%.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сблъсъкът за
хазарта (53)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР