Битката за втория най-любим браузър в света претърпя необичаен обрат. Последните

...
Битката за втория най-любим браузър в света претърпя необичаен обрат.
Последните
Коментари Харесай

Войната на браузърите току-що претърпя нов обрат

Битката за втория най-любим браузър в света претърпя необикновен поврат.

Последните данни на Statcounter демонстрират, че макар че Microsoft Edge и Apple Safari са били наедно от известно време (като Edge е имал минимална преднина през по-голямата част от 2022 година), е имало неочакван скок в интереса към Safari.

Браузърът на Apple към този момент заема втора позиция по дял на браузърите за настолни компютри, заемайки 11,9% от пазара, и изпреварвайки Edge със своите 11,0%.

Трябва ли да употребявате Safari?

Не е ясно какво е движещият фактор за триумфа на Safari в интервал, когато Edge усилва интеграцията с асистента с изкуствен интелект Bing – ход, който притегли вниманието на пресата и заглавията в целия свят.

Safari се предлага авансово конфигуриран на целия хардуер на Apple, а в последната си итерация включва някои актуализации, като да вземем за пример групи за споделени раздели и поддръжка на Passkeys, макар че уеб страниците постепенно вкарват поддръжка за функционалността за работа без ключова дума, която е вградена и в други браузъри.

Safari също по този начин дава обещание да бъде най-бързият браузър в света, само че е наличен единствено за Mac и като подобен е добре усъвършенстван за наличния хардуер. Apple приключи предлагането на Safari за устройства с Windows преди няколко години.

По отношение на мултиплатформения пазарен дял, Safari резервира доста по-силна втора позиция, възлизаща на 20,5 %, а Edge изостава надалеч обратно с 5,0 %. Това се дължи на голямата известност на iPhone, спрямо Mac компютрите, които нормално са по-скъпи от компютрите с Windows.

Въпреки това наподобява, че Chrome няма да бъде заплашен в близко бъдеще, защото продължава да бъде водач, заемайки две трети (65,8%) от пазара на браузъри за настолни компютри и съвсем толкоз (64,8%) за всички платформи.

Браузърът на Гугъл неотдавна вкара серия от актуализации за икономисване на сила и памет, които му оказват помощ да доближи и надмине някои от индикаторите на Safari, защото потребителите на Apple не престават да изтеглят Chrome, предпочитайки неговите благоприятни условия за синхронизиране сред другите платформи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР