Битката за Северодонецк ще започне в следващите дни. Очакванията са

...
Битката за Северодонецк ще започне в следващите дни. Очакванията са
Коментари Харесай

Битката за Северодонецк започва до дни

Битката за Северодонецк ще стартира в идващите дни. Очакванията са на Института за проучване на войната, основан във Вашингтон.

Руските сили отдават приоритет на офанзивата източно и западно от Попасна, с цел да пресечен украинските сухопътни връзки югозападно от Северодонецк и да завършат напъните за обграждане в Луганска област. Битката за Северодонецк може да стартира преди да е допустимо да се пресечен изцяло украинските връзки на югозапад и северозапад от града.

Най-вероятно руснаците са влезнали в Лиман и могат да го употребяват като плацдарм, с цел да координират нахлуване югоизточно от Изюм и оттова да стартират офанзива против Северск.

Град Запорожие е бил ударен в опит да се обезвреди основен логистичен център за украинските сили, настоящи в източната част на страната.

Данните от украинския общоприет щаб удостоверяват, че главните боеве са в Донецкото направление и опитите за цялостно преодоляване на Лиман. Близките селища са грубо обстрелвани.



На Северското направление съветските войски подхващат ограничения за прикриване на украинско-руската граница в Брянска и Курска област и за попречване на пренасочването на украински войски към други посоки.

Системно са обстрелвани и украинските войски в Слобожанското направление.

Украинците оповестяват обаче за несполучливи и отблъснати от тях офанзиви по посока на Устиновка, Бахмут и Авдийвка. Също по този начин оповестяват, че са разгромили руснаците по посока Новопавловск.

В посока Запорожие артилерийският обстрел поразява селищата Новопол, Волшебное, Орехов и Камянка.

В посока Николаев руснаците се пробват да подобрят тактическите си позиции и да си обезпечат достъп до админите на Херсонска област.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР