Битката за реформа в пакета Мобилност не е загубена. Това

...
Битката за реформа в пакета Мобилност не е загубена. Това
Коментари Харесай

Йордан Арабаджиев: Битката за реформа в пакета Мобилност не е загубена

Битката за промяна в пакета " Мобилност " не е изгубена. Това разгласи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев. Той оцени високо напъните на държавното управление и българските евродепутати по тематиката.

Според Йордан Арабаджиев вчерашното гласоподаване в транспортната комисия на Европейския парламент, единствено обрисува рамката на новите договаряния. Превозвачите не престават да упорстват, че част от текстовете в пакета са неприложими и небалансирани.
Йордан Арабаджиев - изпълнителен шеф на Съюз на интернационалните превозвачи: Следващата седмица има доста работа, доста срещи. Ние чакаме, че ще стигнем до едни допустими текстове, в които при всички положения ще доведат до отпадане на връщането на камиона като условие.
Ангел Траков е притежател на транспортна компания, която също ще бъде наранена от условието за връщане на камионите в страната по регистрация.
Ангел Траков - притежател на транспортна компания: Това веднъж води до екологични проблеми, води до ужасно огромни разноски и трето би трябвало да се замислим, че аз като по-голяма компания ще претърпя големи загуби, а дребните компании няма да могат да си го разрешат и безусловно ще бъдат изхвърлени от пазара.
Панчо Груев работи от 12 години като интернационален водач и е безапелационен, че измененията ще доведат до спомагателен отлив на искащи да работят специалността. Обяснява, че не е допустимо да остави камиона си без контрол, с цел да извърши условието да спи в хотел.

Панчо Груев - интернационален водач: Имало е случай сме возили стока за по 300-400 000 евра по фактури. Можеш ли този автомобил да го оставиш на инцидентен паркинг на точка А и ти да отидеш на 40 км на точка Б. Просто кой ще носи отговорността.
Част от огромните транспортни компании към този момент са почнали да влагат в създаване на бази в Западна Европа, защото съгласно тях в случай че пакетът бъде признат, това ще се отрази отрицателно на бизнеса в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР