Битката в политиката винаги е битка между личности. Личностите са

...
Битката в политиката винаги е битка между личности. Личностите са
Коментари Харесай

Слави Василев: Само Радев, Борисов и Костадинов имат тежест да претендират за реална власт

" Битката в политиката постоянно е борба сред персони. Личностите са тези, които оформят главната притегателна мощ. Личности в България, които да имат тежест да претендират за действителна власт, виждам да са главно три - Румен Радев, Бойко Борисов и Костадин Костадинов. Не считам, че има други политически водачи, които да могат да претендират да имат задоволително политически капитал, с цел да ръководят страната ". 

 

Това мнение изрече пред БНР политологът Слави Василев.

 

Движение " 3-ти март " не е план на президента Румен Радев, счита той и съобщи:

 

" Президентът има огромна вероятност и капацитет, най-голяма от посочените трима. Но той към момента не желае да излезе отвън руслото на своите пълномощия и отвън клетвата, която той е положил като държавен глава. Смятам, че той ще си приключи президентския мандат, споделям го с известно страдание, тъй като аз доста желая президентът Радев да се хвърли в борба, тъй като той има голям капацитет, изключително след спихването на Политическа партия като действителна опция, каквато в никакъв случай не е била или най-малко бързо потвърди, че няма капацитет за това. На дадения стадий не виждам сигнали Радев да се хвърли в тази борба. Има заплаха този капацитет да се изхаби, само че това си е негово решение ". 

 

В коментар за ръководството на болшинството от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС Василев уточни, че прави извод, че " Бойко Борисов е същинският шеф, добре си играе играта да подскаже на съдружните му сътрудници, че животът на това държавно управление зависи единствено от неговата воля ":

 

" ПП няма прийом да наложат волята си над Бойко Борисов, само че той има прийом да наложи неговата воля над тях.... Той ще ги остави през 9-те месеца, през които Политическа партия официално носи отговорността за кабинета, да се наиграят, с цел да потвърдят пред обществото, че напълно не стават за управници. Когато той вземе кормилото в Министерския съвет с министър председател Мария Габриел, да сменят този състав и да покажат, че ГЕРБ са доста по-оправни в ръководството на страната. По този метод напълно да съсипе Политическа партия, за да се върне Борисов на бял кон в ръководството на България ".

 

Прогнозата на Слави Василев е местният избор да не се отрази коренно на ръководещата коалиция, че да се разпадне:

 

" Борисов няма да разтури ръководството, преди той и неговата партия да поемат ръководството. Със сигурност това държавно управление ще издържи досега, когато неговият политически интерес е по-голям от този - да остане в нея ".

 

Според политолога Васил Божков няма нужния запас да бъде водач на политически план.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР