Битката сред германските консерватори за мястото на канцлера Ангела Меркел

...
Битката сред германските консерватори за мястото на канцлера Ангела Меркел
Коментари Харесай

Баварският премиер Зьодер засилва позициите си в борбата за канцлерския пост

Битката измежду немските консерватори за мястото на канцлера Ангела Меркел доближава съдбоносен стадий, откакто министър председателят на провинция Бавария Маркус Зьодер ускорява позициите си в конкуренцията, демонстрират оповестени през днешния ден социологически изследвания, представени от ДПА.

Християндемократите на Меркел и баварските им сътрудници от Християнсоциалния съюз (ХСС) дефинираха период до края на седмицата, с цел да решат кой да бъде техният претендент за канцлер на националните избори през септември.

Изминалата седмица беше белязана от политическа драма, подбудена от яростна борба за власт сред двете партии за това кой да наследи Меркел, която няма да се бори за нов мандат след 16 години на власт.

Проучвания, оповестени от немските публични медии А Ер Де и Цет Де Еф, демонстрират, че Зьодер, който е и водач на ХСС, води със забележителна разлика пред своя противник - ръководителя на християндемократите Армин Лашет, като желан претендент за канцлер както измежду членовете на двете партии, по този начин и измежду по-широката общност.

Според анкетата, показана от Цет Де Еф, Зьодер е подкрепян от 63 % както измежду по-широкия кръг гласоподаватели, по този начин и измежду партийните членове, а Лашет, който е и министър председател на провинция Северен Рейн - Вестфалия, има поддръжка от едвам 29 %.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР